Kanta-Häme

Suvirannassa suunnitellaan suuria: hotelli, luontomajoitusta ja houkuttimia aasialaisturisteille

Omistaja haluaa Turengin Suvirannan ympärivuotiseen käyttöön. Jo tulevaksi talveksi sinne aiotaan avata saksalaistyyppinen ravintola.

Suvirannan omistaja Milko Tuominen suunnittelee innostuneena paikan laajentamista ja toiminnan muuttamista ympärivuotiseksi.

– Tavoitteena on tehdä paikasta Etelä-Suomen houkuttelevin matkailukohde, johon yhdistetään Vanajavesi ja luonto, Tuominen hehkuttaa.

Hän osti Turengintien varressa, Hiidenjoen rannalla sijaitsevan kesäkahvilan viime keväänä, ja sittemmin hän on ostanut kaksi viereistä tilaa, jotka laajentavat aluetta yhteensä noin kahden hehtaarin kokoiseksi.

 

Tuominen aikoo rakentaa kahvilan lähelle design-hotellin. Jo sitä ennen Hiidenjoen rantaan on tarkoitus rakentaa 130-neliöinen vuokrattava rantasauna. Myös camping-alue on suunnitteilla.

– Lisäksi aiomme laajentaa Suvirannan keittiötä. Suunnittelemme myös melontakeskusta.

Jo tulevana talvena Suvirannan kahvilassa on tarkoitus avata saksalaistyyppinen ravintola.

– Tuomme Saksasta uuden ruokajutun Suomeen, mutta en vielä kerro, mitä.

– Ideana on, että Suvirantaan voisi tulla vaikka kelkalla tai suksilla, ja sitten siellä olisi tarjolla glögiä ja sitä saksalaistyyppistä juttua.

Milko Tuominen lupaa, että hän tiedottaa suunnitelmistaan tarkemmin lähitulevaisuudessa.

 

Mutta miksi kaikki tämä juuri Suvirantaan?

– Suviranta on Etelä-Suomen paras paikka turistivirroille, sillä matka lentokentälle on niin lyhyt. Suvirannassa voi järjestää ohjelmaa päiväkävijöille, ja jos turistit jäävät yöksi, heille voi rakentaa luksusmajoitusta metsään.

Hotellin lisäksi olisi siis tarjolla myös toisentyyppistä, luonnonläheisempää majoitusta. Tuominen ei paljasta aiheesta tässä vaiheessa enempää.

Hän odottaa, että paikka kiinnostaisi erityisesti aasialaisia matkustajia.

Tuominen kertoo, että hänellä itsellään ei ole matkailualan kokemusta, mutta ystäväpiiristä sitä löytyy.

 

Tuomisella on Pornaisissa toimiva Ympäristöpalvelut Tuominen oy -niminen yritys, jonka sisällä Suviranta-toimintakin on nimellä Turenki Holding oy.

Tuominen on vuokrannut Suvirannan Marko Ojaselle ja Jari Tiitalle. Vuokrasopimus alkoi kesäkuussa ja kestää vuoden. Tuominen sanoi, että hänelle sopii hyvin se, että vuokrasopimusta jatketaan.

– Viime kesänä kaikki meni hyvin. Heidän kanssaan on jo sovittu saksalaispaikan pyörittämisestä, Tuominen sanoo.

Nyt Milko Tuominen hakee asemakaavaa omistamalleen alueelle. Janakkalan tekninen lautakunta päätti tiistaina, että kaavoitukseen voidaan ryhtyä.

– Tässä vaiheessa on kysymys liikennöinti- ja pysäköintiasioista, ei vielä rakentamistavoitteista, kaavasuunnittelija Piia Tuokko kertoo.

Kaavoitus edellyttää maankäyttösopimusta. Se tarkoittaa, että maanomistaja korvaa kunnalle sitä arvonnousua, jonka omistaja kaavoituksen myötä saa. HÄSA

 

 

 

 

 

.

 

 

Päivän lehti

16.2.2020