Kanta-Häme

Sydänsairaala aloittaa jo vuodenvaihteessa

Keskussairaalan kardiologian toiminta siirtyy vuodenvaihteessa osaksi Taysin Sydänkeskuksen toimintaa. Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiristä tulee sen osakas.

Kardiologia jatkuu silti Kanta-Hämeen keskussairaalassa vähintään nykyisellä volyymillä.

Sairaanhoitopiirin valtuusto hyväksyi esityksen keskiviikkona käyttämättä yhtään puheenvuoroa.

Muutos on saanut kritiikkiä ainakin lääkäreiden puolelta. Osa kardiologeista irtisanoutui, kun Sydänsairaala-kuvio alkoi varmistua.

Heidän tilalleen oli kuitenkin yllättävän paljon hakijoita ja kaikki paikat on voitu täyttää.

Sydänsairaalan osakkuutta on valmisteltu jo useita vuosia. Liiketoimintakaupan piti olla esillä jo kesäkuun valtuustossa, mutta tuolloin asia vielä palautettiin jatkovalmisteluun.

Aiemmasta muutoksia on tapahtunut ainakin sopimuksen pituudessa. Aluksi suunniteltiin 10 vuoden sopimusta, nyt se tulee voimaan toistaiseksi.

Uuden järjestelyn on tarkoitus tulla voimaan jo ensi vuoden alusta.

Yhteistyökuvion taustalla on halu nopeuttaa hoitoon pääsyä ja hioa prosesseja sekä hyödyntää Sydänsairaalan ammattitaitoa.

Yhteistyöllä halutaan nostaa Kanta-Hämeen keskussairaalan profiilia tuomalla yliopistosairaalan yksikkö osaksi sen toimintaa.

Valtuusto hyväksyi myös kuntamaksuja koskevia muutoksia tämän vuoden talousarvioon. Ulkopuolisten sairaaloiden käyttöön varattu määräraha ylittyy huomattavasti.

Kuntien maksuosuudet niihin tai toisaalta keskussairaalaan poikkeavat merkittävästi suunnitellusta.

Tarkistuksen jälkeen Forssan seudun kuntamaksut nousevat yhteensä 756 000 eurolla ja Hämeenlinnan seudun putoavat 705 000 eurolla.

Riihimäen seudun maksuihin tulee 51 000 euron pudotus. Yhteensä maksujen määrä pysyy budjetinmukaisena.

Ensihoidon kustannukset ylittyvät kaikilla seuduilla, yhteensä 850 000 eurolla.

Yhtymävaltuuston puheenjohtajan Iisakki Kiemunki (sd.) sai pikaeron luottamustehtävästään.

Hänen valintansa sairaanhoitopiirin viestintäpäälliköksi tuli lainvoimaiseksi tiistaina. Keskiviikkona eronpyyntö otettiin käsiteltäväksi ylimääräisenä asiana.

Pykälän käsittelyä johtanut varapuheenjohtaja Matti Puotila (kok.) kiitti Kiemunkia siitä, että hän on lähes kahdeksan vuoden kaudellaan tuonut maakunnan väen yhteen keskustelemaan yhteisistä asioista.

Myös Kiemungin syvällinen paneutuminen asioihin sai kiitosta niin Puotilalta kuin sairaanhoitopiirin johtajalta Hannu Juvoseltakin.

Jäsenen Kiemungin tilalle yhtymävaltuustoon valitsee Hämeenlinnan kaupunginvaltuusto. HÄSA

Päivän lehti

18.2.2020