Kanta-Häme

Sykäys pyyhkäisee suoraan Suistoon

 

Punkahtava yhtye menettää tänään keikkaneitsyytensä ja julkaisee esikoisensa.
 
 
Perjantaina tarjoillaan aimo annos ”punkvivahteilla marinoitua kitaravallia ja discokomppia”, mikäli Suiston lauteille nousevaan Sykäykseen on uskomista. Yhtyeessä tykittävät punkia tahkonneesta Sitruunasaarestakin tuttu laulaja-kitaristi Miclo, jonka kanssa asennetta tihkuvan rytmiryhmän muodostavat kitaristi Pääministeri, basisti Rokkane ja kannuja paukuttava Ape.
 
– Ei tällaista bändiä ole ennen tässä kaupungissa nähty, nelikko tuumaa vaatimattomaan sävyyn.
 
Eikä suotta, sillä kaupungilla liikkuvien huhujen mukaan ainakin Apulantaan ja Soilworkiin verrattu Sykäys saattaa hyvinkin vetää talon täyteen.
 
Syksyllä perustetulla hämeenlinnalaiskvartetilla on kuitenkin edessään näytönpaikka, se veivaa nimittäin ensimmäisen livekeikkansa, jolla juhlitaan samalla uunituoretta esikois-eepeetä.
 
Maistiaisia Eksynyt-lätyltä on saanut kuunnella Youtubesta tammikuusta lähtien kahdella kappaleella.
 
– Kipaleet Maailma muuttuu ja Eksynyt keräsivät vajaassa viikossa lähes 3000 kuuntelukertaa. Palaute on ollut todella hienoa ja keikkatarjouksia on pukannut, Miclo ja Rokkane myhäilevät.
 
Maalliseen vaellukseensa nähden Sykäys on toden totta kerännyt faneja mukavasti joukkoihinsa, joita löytyy pelkästään Facebookista reilut 300.
 
– Kemiat hitsaantuivat hyvin yhteen, joten päätimme nykäistä lätyn ulos näinkin lyhyen yhteisolon jälkeen. Sound Supremen Janne Saksasta oli iso apu, Ape sanoo.
 
Musiikivideo  tekeillä
– Suunnitelmissa on tehdä myös musavideo kevään aikana. Perjantain keikalta taltioimme siihen liveklippejä, Pääministeri huomauttaa.
 
Sykäys kutsuukin kaikkia enemmän tai vähemmän raskaansarjan pogoilijoita todistamaan historiallista tapahtumaa, sillä luvassa on ”rokkenrollia isolla ärrällä”.
 
– Kyllähän ensimmäinen liveveto aina jännittää, mutta keikkailun vuoksihan tätä hommaa tehdään, nelikko vakavoituu hetken mielijohteesta.
 
Sykäyksen lämppäävät lauteille helsinkiläispumput Year Gone ja Nitroforce 9.
 
 
Sykäys, Year Gone, Nitroforce 9 Suistossa perjantaina kello 19. Liput ovelta.

 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic