fbpx
Kanta-Häme

Syyttäjä aikoo valittaa Aku Hirviniemen seksuaalirikoksesta vapauttaneesta tuomiosta

Riihimäellä asuva näyttelijä Aku Hirviniemi on kiistänyt ahdistelusyytteet.
Riihimäellä asuva näyttelijä Aku Hirviniemi kiisti ahdistelusyytteet ja sai käräjäoikudessa vapauttavan tuomion Kuva: Esko Tuovinen

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä Kanta-Hämeen käräjäoikeuden antamaan tuomioon, jossa oikeus hylkäsi näyttelijä Aku Hirviniemeä, 35, vastaan nostetut syytteet kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta.

Käräjäoikeuden mukaan Hirviniemi kosketteli viime kesänä kahta alaikäistä ja hänelle ennalta tuntematonta tyttöä, mutta ei syyllistynyt seksuaaliseen ahdisteluun.

– Hirviniemi on kosketellut asianomistajia selästä paidan alta sekä (toista tyttöä) takapuolesta housujen päältä. Asiassa ei ole tullut ilmi seikkoja, joiden perusteella olisi riittävällä varmuudella pääteltävissä, että tilanne olisi ollut jollakin tapaa seksuaalissävytteinen, käräjäoikeus totesi.

Käräjäoikeus katsoi ilmeiseksi, että tapahtuma-aikaan 17-vuotiaat tytöt ovat ainakin jossain määrin reagoineet Hirviniemen menettelyyn keskimääräistä ihmistä herkemmin ja voimakkaammin. Toinen tytöistä kertoi kokeneensa, että hänen seksuaalista itsemääräämisoikeuttaan oli loukattu. Kumpikaan ei pitänyt koskettelusta.

Syyttäjä aikoo tiedotteen mukaan valittaa tuomiosta hovioikeuteen. Kihlakunnansyyttäjä Kaisa Hallenberg-Roine ei kuitenkaan halunnut perustella tässä vaiheessa valitusaikeitaan STT:lle tarkemmin.

Hirviniemi kirjoitti tuomionantopäivänä Facebookissa olevansa tyytyväinen käräjäoikeuden tuomioon.

– Olen erittäin tyytyväinen, että tämän asian käsittely käräjäoikeudessa on nyt saatettu päätökseensä. Olen myös siinä käsityksessä, että asianomistajat ovat tyytyväisiä siitä, että tämän asian käsittely päättyi.

Menot