Kanta-Häme

Taantuma ei näy vuokratyön kysynnässä

Vuokratyön kysyntä jatkuu vilkkaana Hämeenlinnan seudulla. VMP Groupin Hämeenlinnan toimipisteen yhteyspäällikön Antti Astrénin mukaan pulaa on erityisesti ammattitaitoisista ruokapalvelutyöntekijöistä ja lähihoitajista.

– Vuokratyöpaikkojen määrä on lisääntynyt kesän jälkeen erityisesti keittiöalalla. Vakiintuneita toimialoja Hämeenlinnan seudulla ovat rakennus, metalli ja logistiikka. Näille aloille on jatkuvasti mahdollisuus päästä sisään vähintäänkin kausiluonteisesti.

Tällä hetkellä eniten pulaa on keittiöalan työntekijöistä, esimerkiksi ruokapalvelutyöntekijöistä. Myös terveydenhoitoalalla kaivataan tekijöitä, erityisesti lähihoitajia. 

Taloudellinen tilanne heijastuu kuitenkin jo Hämeenlinnan seudullekin.

– Esimerkiksi teollisuuden puolella viennin väheneminen on vaikuttanut joihinkin yrityksiin. Myös ravintola-alan toimijat ovat huomanneet asiakasvirtojen hiipumista.

– Meidän näkökulmastamme voisi sanoa, että Ruotsin ja Aasian vienti kannattaa, sillä näissä yrityksissä vuokratyövoiman tarve on pysynyt ennallaan tai kasvanut, Astrén selvittää.

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, osa toimialoista hiljenee joulu- ja tammikuuksi, osa taas kiihtyy juuri ennen joulua. Astrénin mukaan tiedossa on kuitenkin muutama alkava projekti, jotka voivat toteutuessaan tuoda lievää nousua kahdelle eri toimialalle. (HäSa)

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic