Kanta-Häme

Taas hengästyttävä konserttikevät

Hämeenlinnan konserttikeväässä on tarjolla yli 20 konserttia Bollywood-sävelmistä liedkonsertteihin ja J. Karjalaisen rockista Tampere Filharmonian vierailuun.

– Olemme yrittäneet vähän vähentääkin konserttien määrää viime vuodesta. Paljon tässä silti on tarjolla, ja kaikki tavattoman mielenkiintoista, Sibelius Celebrationsin konserttituottaja Tatu Pohjola ja johtaja Erkki Korhonen sanovat.

Kevään konserttiliput tulevat myyntiin 27. marraskuuta. Aikaisille ostajille luvataan jälleen alennuksia. Lisäksi konserteista on koottu erilaisia lippupaketteja.

Omat viiden konserttilipun suosikkisarjansa ovat koonneet kaupunginjohtaja Timo Kenakkala ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Rautio.

– No nyt voikin sitten mennä lippuluukulle ja sanoa, että ostaisin Kenakkalan liput, ahkera konserteissa kävijä Anneli Heräjärvi innostuu.

Sinfonia Lahti aloittaa …maaliskuussa

Sibelius Celebrationsin kevätkausi käynnistyy Hämeenlinnan 375-vuotissyntymäpäivillä 19. tammikuuta. Luvassa on hämeenlinnalaisia esiintyjiä eri vuosikymmeniltä.

– Kokonaisuus rakentuu vielä, Erkki Korhonen sanoo.

Alkutalven kiinnostaviin orkesterivierailuihin lukeutuu Tampere Filharmonian konsertti 25. tammikuuta. Suomen sinfoniaorkestereiden kärkikaartiin kivunnut tamperelaisorkesteri saapuu nyt ensimmäistä kertaa Hämeenlinnaan uuden kapellimestarinsa Santtu-Matias Rouvalin kanssa.

Sinfonia Lahti konsertoi kevään mittaan neljästi Vanaja-salissa. Ensimmäinen konsertti on 19. maaliskuuta, jolloin orkesteri soittaa Okko Kamun johdolla muun muassa Einojuhani Rautavaaran huilukonserton Dances with the Winds. Sen solistina on Sharon Bezaly.

– Orkesterilla on kevättalvella ulkomaankiertue. Lisäksi Vanaja-sali on varattu teatterin Kersantti Karoliinalle, Erkki Korhonen perustelee yhteistyökonserttien myöhäistä alkamisajankohtaa.

Hämeenlinnasta …ja Intiasta

Kotikaupungin väriä konserttikalenteriin tuo muun muassa Sampsa Ertamon sävellyskonsertti 8. huhtikuuta. Hämeenlinnalaissäveltäjän teoksia tulkitsevat muun muassa Hämeenlinnan kaupunginorkesteri ja sekakuoro Vanajan Laulu.

Kaukaisimpia vieraita ovat japanilainen nuoriso-orkesteri sekä intialainen Bollywood-ryhmä.

Japanin Sibelius-seuran puheenjohtajan Yuri Nittan johtama nuoriso-orkesteri Caprice Kids Ensemble vierailee Hämeenlinnassa 26. maaliskuuta.

Intialaista elokuvamusiikkia esittävä tanssijoiden, laulajien ja muusikoiden ryhmä konsertoi 8. toukokuuta. Vierailu toteutetaan yhteistyössä helsinkiläisen Savoy-teatterin kanssa. (HäSa)

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic