Kanta-Häme

Taas siistitään Janakkalaa talkoilla

Janakkalan kunnan jokakeväinen elinympäristöön huomiota kiinnittävä Kui siistii! -kampanja keskittyy tänä vuonna neljään eri tapahtumaan. Kampanjan tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja osallistaa kuntalaisia pitämään huolta omasta asuinympäristöstään.

Kevään aloittaa suuri kirpputori lauantaina 12.4. kelo 10–14 Turengin liikuntahallilla. Myyjiksi ovat tervetulleita niin yksityiset henkilöt, yhdistykset kuin vaikka koululuokat. Myyntipöydät ovat maksuttomia. Samaan aikaan Turengin torilla vietetään Turvalauantaita, joka puolestaan kiinnittää huomiota viisaaseen liikkumiseen ja turvallisuuteen.

Harvialan puistoa raivataan

Lauantaina 26.4. kello 10–14 raivataan talkoilla Harvialan puistoa.

Pahoin pusikoitumaan päässeestä kartanonpuistosta raivataan kuntalaisille uusi lähivirkistyspaikka, ja alueella kasvavat jalopuut merkitään kyltein. Talkoopäivänä kello 10–13 tehdään risusavottaa ja kello 13–14 siirrytään kartanoalueella nauttimaan elävästä musiikista ja talkoomakkaroista. Harvialan kulttuurikonttorilla ja Ruokankaan kitaraverstaalla on avoimet ovet.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Janakkalan OP:n, Janakkalan luonto ja ympäristö ry:n sekä alueen toimijoiden kanssa.

Risut hyötykäyttöön

Risusavotan saalis jalostuu sunnuntaina 27.4. kello 12–16 taiteeksi.

Harvialan konttorin risutyöpajaan voi tulla joko lauantain saaliin kera tai ilman – materiaalia löytyy vielä sunnuntainakin. Työpaja sopii parhaiten nuorille ja aikuisille, mutta myös lapset voivat osallistua työpajaan aikuisen kanssa, koska risujen ja rautalangan käsittely vaatii hieman voimaa ja leikkaustaitoja. Risujen lisäksi mukaan tarvitaan ohutta rautalankaa ja pihdit, joilla risuja ja rautalankaa voi leikata. Rautalankaa voi myös ostaa opettajalta. Työpaja on maksuton. Seija Ollin vetämään työpajaan mahtuu 10 ensimmäiseksi ilmoittautunutta: 040 5308416 / Sirpa Haapaoja tai sirpa.haapaoja@pp.armas.fi

Perinteiset Kui siistii! -siivoustalkoot järjestetään Turengissa 6.5. ja Tervakoskella 7.5. kello 17–20. Turengissa laitetaan samalla kuntoon myös keskustan perennapenkkejä, joiden eteen Turengin aikaisempien ympäristötalkoiden aktivisti Marja-Leena Nieminen on nähnyt paljon vaivaa jo ennakkoon. Kunta tarjoaa talkooväelle työvälineet ja makkarat. Myös omilla asuinalueillaan ja kylillä siivoustalkoiden järjestäjät voivat sopia kunnan kanssa siivoustarvikkeista ja siitä mistä kerätyt roskat noudetaan. (HäSa)

Päivän lehti

29.10.2020

Fingerpori

comic