Kanta-Häme

Taas toimipisteestä kisa Lahden kanssa

Maahanmuuttovirasto etsii paikkakuntia, joille sen yhdeksän uutta toimipaikkaa voisi sijoittua. Hämeenlinna pyrkii listalle. Kaupunginhallitus pohtii lausuntoaan maanantaina.

Kehitysjohtaja Tarja Majurin mukaan Hämeenlinna on erinomainen sijoituspaikka maahanmuuttoviraston toimipisteelle.

Kaupungissa on pitkäaikainen kokemus maahanmuuttoasioiden hoitamisessa ja erinomaisesti toimiva viranomaisyhteistyö.

Maahanmuuttoviraston toimipisteen sijoittaminen Hämeenlinnaan lisäisi edelleen yhteistyötä, joka olisi kaikkien osapuolten sekä asiakkaiden että toimijoiden edun mukaista.

Hämeenlinnassa on toiminut vastaanottokeskus vuodesta 2009. Tällä hetkellä vastaanottokeskuksia on useita, myös alaikäisille maahanmuuttajille tarkoitettuja.

Vastaanottokeskuksia on Lammilla, Kalvolassa, Rengossa ja kantakaupungissa. Maahanmuuttajien palveluja käyttävät vastaanottokeskusten asukkaiden ohella myös seudun kiintiöpakolaiset.

Majuri muistuttaa, että yhteistyö maahanmuuttajapalvelujen ja maahanmuuttoviraston välillä mahdollistaisi sujuvammat prosessit muuttajien nopeassa kotoutumisessa.

Hänen mukaansa poliisilta on vapautunut sopivia tiloja, joissa maahanmuuttoviraston toimipiste voisi sijaita.

Kaupunginhallituksen käsittelyyn tulevan lausunnon mukaan Hämeenlinnassa toimipiste on helposti saavutettavissa koko Kanta-Hämeen sekä Päijät-Hämeen alueelta.

Tästä päästänkin siihen, että jälleen kerran Lahti kuitenkin näyttää olevan vahvemmilla toimipisteen tavoittelussa.

Maahanmuuttovirasto on ehdottanut, että toimipisteiden sijoittumisesta tehdään selvitys, joka koskee Helsinkiä, Lappeenrantaa, Lahtea, Tamperetta, Turkua, Vaasaa, Kuopiota, Oulua ja Rovaniemeä.

Eri yhteyksissä on tuotu esiin muitakin paikkakuntia, näiden joukossa on myös Hämeenlinna.

Sijoittumisen perusteluina käytetään lupa-asioiden määrää ja toimipisteiden jakautumista koko Suomessa sekä olemassa olevien turvapaikkayksikön toimipisteiden sijaintia. Esiin on nostettu myös se, että poliisin tiloja jää joillakin paikkakunnilla tyhjiksi.

Hankkeen taustalla on aie siirtää ulkomaalaislupa- ja turvapaikka-asioita poliisilta ja rajavartiolaitokselta maahanmuuttovirastolle. HÄSA

Päivän lehti

27.9.2020

Fingerpori

comic