Kanta-Häme

Tabletinkäytön alkeisoppia starttikursseilla

Hämeenlinnan pääkirjasto järjestää tänä syksynä alkeisopetusta sekä perinteisen tietokoneen että tabletin käytössä.

Verkkostarteissa opetetaan tietokoneiden rakenne ja käyttö, internetin peruskäyttö ja tiedonhaku, tutustutaan internetin palveluihin ja sähköpostiin sekä harjoitellaan tekstinkäsittelyä.

Startit pidetään pääkirjaston atk-luokassa keskiviikkoisin 16.9. alkaen. Kurssi sisältää viisi kahden tunnin opetuskertaa. Digikuvien siirtämisestä, tallentamisesta ja muokkaamisesta on erilliset opetuskerrat.

Tablettistarteissa käydään läpi tabletin käytön alkeet ja perusominaisuudet: painikkeet, kosketusnäytön käyttö, asetukset ja sovellusten lataaminen. Lisäksi opetellaan selaimen, sähköpostisovelluksen ja kameran käyttö sekä kuvien muokkaaminen ja jakaminen.

Kurssilla annetaan myös vinkkejä hyödyllisistä ilmaisista sovelluksista. Tablettikurssille osallistuvat tarvitsevat mukaansa oman tabletin.

Kolmen tunnin starttikursseja järjestetään erikseen iPad-tableteista ja Android-tableteista. Tablettistartit pidetään marraskuussa maanantaisin kello 17–20 pääkirjastolla.

Kursseille ilmoittaudutaan pääkirjaston infopisteessä maanantaina 31.8. kello 10 alkaen (Lukiokatu 2, puh. 03 6213040).

Jokaiselle kurssille voidaan ottaa enintään 10 henkilöä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssit ovat maksuttomia.

Lisätietojahttps://vanamo.verkkokirjasto.fi/web/arena/verkkostartit-ja-verkkospurtit

Päivän lehti

7.4.2020