Kanta-Häme

Tabloidin kaksiosaisuus keräsi kiitosta

Lukijat suhtautuvat positiivisesti tabloid-kokoiseen sanomalehteen. Tämä kävi ilmi Hämeen Sanomien tekemässä lukijatutkimuksessa.

Hämeen Sanomien tutkimukseen vastasi 336 ihmistä. Lisäksi Elomessuilla päätoimittaja Pauli Uusi-Kilposen ja tabloid-projektia vetävän Mikko Soinin luona kävi noin tuhat ihmistä juttelemassa lehdestä.

– Kiinnostus tabloidiin yllätti meidät myönteisesti, sanoo Uusi-Kilponen.

Erityisesti tabloidin kaksiosaisuus sai yleisöltä kiitoksia. Moni kaipaa jo kätevämpää tabloid-kokoa aamupalapöytään tai mukaan otettavaksi.

Hämeen Sanomia luetaan, koska lehdessä on paikallisia uutisia. Päätoimittaja muistuttaa, että lehtiuudistuksessa pidetään kiinni lehden käytännöistä. Paikallisiin uutisiin panostetaan jatkossa entistä paremmin.

– Paikallisuus on meidän valtti, eikä sitä löydy netin uutissivustoilta.

Lukijoita ilahdutti myös lehden monipuolisuus. Mikko Soinin mielestä lehden tehtävä onkin herättää lukijoita ajattelemaan ja tuoda monipuolisesti esille eri arvomaailmoja ja asioita.

Huolta luettavuudesta

Kyselyyn vastanneiden kesken huolta aiheutti tabloid-lehden kirjasin koko.

– Luettavuuteen on kiinnitetty paljon huomiota. Kirjasintyyppiä on testattu ja sitä on suurennettu. Teksti ei tule pienenemään, kertoo Mikko Soini.

Tutkimuksessa pyydettiin lukijoiden ideoita lehden B-osan nimeksi. Kekseliäitä ja hyviä nimiehdotuksia tuli kymmeniä.

Toimitus rankkaa lukijoiden ehdotuksista parhaat, joista sitten lukijat saavat äänestää, mikä olisi paras nimi b-osalle.

Tabloid on esillä syksyn aikana toimitustyössä. Henkilöstöä koulutetaan ja ilmoitusmyynnissä tuodaan uutta formaattia tutuksi ilmoittajille. Vuoden vaihteessa tekemistä ryhdytään testaamaan käytännössä muun toimitustyön ohessa. Todennäköisesti lehti muuttaa kokoaan alku vuodesta 2015.

500 euroa shoppailurahaa

Vastaajien kesken arvottiin kolme 500 euron lahjakorttia joko S- tai K-ryhmän liikkeeseen. Lahjakortit voittivat hämeenlinnalaiset Marketta Pajulahti, Pertti Ruohosalo ja Auni Rastas. Voittajille on ilmoitettu henkilökohtaisesti. (HäSa)

Menot