Kanta-Häme

"Tahdon" – Hausjärveläinen Jani Santala haluaa kosteiden häiden kautta ennätystenkirjaan

Hausjärveläinen Jani Santala ja norjalainen Ina Traelnes menevät naimisiin Pohjois-Norjassa kuivaluolassa. Sitä ennen on sukellettava 400 metriä Plurdalenin vedenalaisessa luolastossa. Kuva: Pekka Tuuri
Hausjärveläinen Jani Santala ja norjalainen Ina Traelnes menevät naimisiin Pohjois-Norjassa kuivaluolassa. Sitä ennen on sukellettava 450 metriä Plurdalenin vedenalaisessa luolastossa. Kuva: Pekka Tuuri

Hausjärveläinen pitkän linjan tekniikka- ja luolasukelluskouluttaja Jani Santala menee 10. elokuuta naimisiin norjalaisen morsiamensa Ina Traelnesin kanssa hääperinteitä rikkovassa seremoniassa.

Häät pidetään Pohjois-Norjassa Plurdalenin vedenalaisen luolaston valtavassa ilmataskussa, jonne myös häävieraiden on laitesukellettava yli 30 metrin syvyydessä liki 450 metrin matka hyytävässä vedessä.

– Idea lähti vitsistä ja sitten lapasesta. Nyt se on muuttumassa todeksi. Häitä on suunniteltu 1,5 vuotta, Santala kertoo.

Seremonia on määrä välittää ei-sukeltaville vieraille kaapelia pitkin pinnalle. Tavoitteena myös on, että vihkiminen esitetään live-lähetyksenä Youtubessa.

Sukeltavia vieraita on ilmoittautunut noin 70. ”Operaatiolla” on tarkoitus päästä myös Guinnessin ennätysten kirjaan.

Lue Jani Santalan haastattelu sunnuntain 21. heinäkuuta Hämeen Sanomista. HäSa

Päivän lehti

26.2.2020