Kanta-Häme

Tähtäimessä Hollywood

Karoliina Kauhasen nimi on Hattulassa pompahtanut viime vuosina esille monessa yhteydessä. Kun koululla tai kirjastolla tapahtuu jotakin, ”Karo” on usein ollut tavalla tai toisella mukana asiassa.

– Olen huomannut, että kun aloittaa aikaisin, ehtii paljon. Se pätee vuorokausirytmiin, mutta muuhunkin elämään, sanoo toukokuussa 20 vuotta täyttävä Kauhanen.

Hänet palkittiin torstai-iltana Hattulan Vuoden 2013 kulttuuriteko -palkinnolla, ja hänen ansioluettelonsa on hengästyttävä.

Näkyvimmin hän on ollut mukana yhteiskoulun ja lukion yhteisissä musikaali- ja näytelmäprojekteissa, joissa hän on toiminut ohjaajana ja käsikirjoittajana. Hän on myös suorittanut Sibelius-opistossa pianonsoiton D-tutkinnon.

Kirjaston kanssa hänellä on ollut yhteistyötä usein, ja jatkoa luultavasti seuraa. Myös nuorisovaltuuston varapuheenjohtajana hän oli mukana järjestämässä tapahtumia. 15-vuotiaana Kauhanen debytoi esikoiskirjailijana. Fantasiatrilogiasta on nyt ilmestynyt kaksi osaa ja kolmas on viilausta vaille valmis.

Tuottaminen …on ominta

Yo-kirjoitusten jälkeen Karo on viettänyt välivuotta, mutta se on kulunut tiiviisti työn touhussa. Hän on töissä Hämeenlinnassa Löytö ja kirppis -kirpputorilla. Aamulla ja illalla työpäivän jälkeen hän soittaa pianoa ja kirjoittaa.

Talven aikana Karolle on kirkastunut myös se, mitä hän haluaa tehdä isona. Omat vahvuudet viittaavat tuottajan työhön, ja hän aikoo hakea Aalto-yliopiston elokuva- ja tv-tuottajalinjalle.

– Osaan kirjoittaa käsikirjoituksia, ymmärrän musiikin päälle ja tiedän, mikä näyttää hyvältä. En välttämättä osaa toteuttaa kaikkea parhaiten, mutta tiedän, mitä toteutukseen tarvitaan, hän summaa.

– Tähtäimessä on ilman muuta Hollywood ja parhaan elokuvan Oscar-palkinto. Tavoitteena on olla ”first lady” eli ensimmäinen suomalaisnainen, joka palkitaan Oscarilla, Kauhanen myhäilee.

Kasiluokka …pimeää keskiaikaa

Sitä ennen toukokuussa ensi-iltaan tulee Pilke-porukan eli Parolan yhteiskoulun ilmaisutaidon kerhon viides näytelmä, farssi koulukiusaamisesta.

Kauhanen sanoo, että näytelmässä käsitellään koulumaailman tiukkaa hierarkiaa. Siinä jokaisella oppilaalla on oma rooli, josta on vaikea päästä eroon.

– Joka luokalla on eliittioppilaita ja niitä, jotka eivät ole suosittuja, vaikka yrittäisivät mitä. Syitä on vaikea nähdä ja ymmärtää. Kasiluokka on pahin, se on suoraan pimeää keskiaikaa.

Kauhanen pitää mielellään kaikki langat omissa käsissään, ja on huomannut, että esimerkiksi näytelmäporukka osaa odottaakin sitä.

Sekin Kauhaselle on varmistunut, ettei hän halua mukaan politiikkaan. Aika nuorisovaltuustossa oli antoisaa, mutta sen syvemmälle politiikkaan hän ei halua sukeltaa. (HäSa)

Päivän lehti

30.5.2020