Kanta-Häme

Tahtipuikko uusiin käsiin Hattulassa

– Olet oma ittes vaan ja sillä siisti. Niin minua neuvoi aikanaan Hämeenlinnan valtuuston puheenjohtaja Martti Lähdesmäki, ja saman neuvon annan sinulle.

Näin evästi Hattulan valtuuston pitkäaikainen puheenjohtaja Seppo Kankkunen (sd.) seuraajaansa Kaj Nordenswania (kesk.) keskiviikkoiltana.

Kankkunen on johtanut puhetta Hattulan valtuustossa 20 vuotta ja valtuuston vanhimpana hän avasi myös uuden valtuuston ensimmäisen kokouksen. Kun Nordenswan tarttui puheenjohtajan nuijaan, Kankkunen siirtyi totuttelemaan uuteen istumapaikkaansa muiden valtuutettujen joukossa.

Kaikki valinnat sujuivat valtuustoryhmien etukäteen solmiman sopimuksen mukaan. Kunnanhallituksen johtoon nousi pitkän linjan kokoomusvaikuttaja Kari Ventola, joka kiitteli kokouksen lopuksi hyvin sujuneita luottamuspaikkaneuvotteluja.

– Pystyimme pitämään huolta siitä, että kaikki saivat jotakin, ja se lupaa varmasti hyvää jatkon kannalta, hän sanoi.

Ilmoituslehdestä äänestettiin

Hattulan 35-paikkaisessa valtuustossa on 16 uutta valtuutettua ja myös kokonaan uusi valtuustoryhmä eli perussuomalaiset kuudella valtuutetullaan.

Vaikka henkilövalinnat sujuivatkin soraäänittä, valtuusto ehti ensimmäisessä kokouksessaan myös äänestää.

Seppo Söderlund (ps.) esitti, että Hattulan valtuuston kokouskutsu ja kunnan ilmoitukset julkaistaisiin jatkossa Hämeenlinnan Kaupunkiuutisissa eikä Hämeen Sanomissa, kuten kunnanhallitus esitti. Esitystä kannatti Hannu Kaskela (ps.).

Äänestyksessä kunnanhallituksen esityksen taakse asettuivat kaikki muut ryhmät paitsi perussuomalaiset.

Matti Puotila (kok.) toivoi kokouksen päätteeksi, että uudelle valtuustolle tuotaisiin tiedoksi ajantasainen kooste kunnan kiinteistöohjelmaan liittyvistä tämän vuoden investoinneista. Esimerkkeinä muuttuneista suunnitelmista hän mainitsi Tuulia-kodin sekä hammashoitolan laajennuksen.

Matti Kortesaari (kesk.) esitti aloitteen liikennevalojen saamisesta Hattulantien ja Kinnalantien risteykseen sekä Kalliolantien ottamisesta kunnan hoitoon. (HäSa)

Mainos