Kanta-Häme

Tähtitapahtumien juontajalla on hattu kuin Salmelaisella ja viikset kuin Freemanilla

Mikä yhdistää Ilkka Esselströmiä ja Kari Salmelaista?

Ei, se ei ole takavuosien suosittu deittiohjelma Napakymppi (1985–2002), vaikka Esselström sitä lapsena television ruudusta seurasi.

Oikea vastaus on Hämeen Sanomien Tähtitapahtumat. Aiemmin tapahtumasarjaa juonsi Salmelainen, jonka manttelinperijä riihimäkeläinen Esselström on tänä kesänä.

– Melkein samanlainen hattukin löytyi hyllyltä – ja viiksetkin on kuin Freemanilla, eikös hänkin ole Hämeenlinnasta.

Esselström paitsi juontaa, myös soittaa ja laulaa 10-osaisessa tapahtumasarjassa El Duo -kokoonpanossa yhdessä perkussionisti Moso Liikasen kanssa. Tähtitapahtumien kiertue käynnistyy 10. kesäkuuta Hattulassa Hattula-päiviltä.

 

Luvassa on toriympäristöön sopivaa suomalaista iskelmää, poppia ja rockia.

– Varovaisesti saatamme kokeilla myös ulkomaisia evergreenejä. Sellaisia, kuten Elvis, CCR, Beatles ja Eagles, tuhansien keikkojen mies sanoo.

Esselström aloitti keikkailun 30 vuotta sitten 12-vuotiaana.

– Helmikuussa 1988 soitimme kavereiden kanssa keikkamme, josta saimme 50 markkaa nuppia kohden. Nyt muistiin on kertynyt 500 biisiä säkeistöineen, kertosäkeineen, sointuineen ja melodioineen.

Mikä kappale soi parhaiten Suomen kesässä?

– Kyllä se on Juha Vainion Hyvää huomenta Suomi. Kappale sopii täydellisesti Suomi 100 -teemaan ja on ilmeisesti soinut aiemminkin Tähtitapahtumassa.

EL Duon lisäksi tapahtumissa esiintyvät muun muassa sirkustaiteilija Susanna Liinamaa hulavanne- ja saippuakuplashow’ llaan (Hattula, Lammi) ja tankotanssija Henriikka Roo (Hattulaa ja Lammia lukuun ottamatta).

Tapahtuman vakioesiintyjiin kuuluvan Tanssiseura Baunssin väki esiintyy Hattulassa, Rengossa, Turengissa ja Hämeenlinnassa. HäSa

Mainos