Kanta-Häme

Taide räiskyi elokuun samettiyössä - paljon kuvia!

Hämeenlinnan Taiteiden yö innosti järjestämään yli viisikymmentä erillistä tapahtumaa eri puolilla kaupunkia.
 
 
Onpa siinä värikäs asu! Taiteiden yö on kaikin tavoin värikäs tapahtuma, alusta asti, todistaa Laivarannanpuistossa venyttelevä Herääminen-patsas. Into Saxelinin veistos puettiin heti perjantai-iltapäivänä virkattuihin bikineihin. Samaan materiaaliin käärittiin illan aikana myös Arvi Kariston kadun varren puut. Lisää kääreitä valmistui rannassa koko illan, sillä ohikulkijatkin houkuteltiin koukunvarteen.
 
– Hei! Hei! Neulomaan! rannassa huudeltiin.
 
Voi sanoa, että neulegraffitit olivat tapahtumassa paikalla ensimmäisinä ja jaksoivat pisimpään.
 
– Niiden on määrä jäädä paikoilleen kuukaudeksi, kertoi Aimokoulun käsityötaiteen johtava opettaja Kikka Jelisejeff.
 
Taiteiden yötä vietettiin niin Verkatehtaan alueen eri pisteissä kuin pääkirjastossa, rantareitillä ja Hämeen linnan museoalueellakin.
 
Järjestäjät olivat innostuneet villeihin ideoihin: illan ohjelmaan kuului muun muassa Murha kirjastossa -peli, linnan opastuksia taskulampun valossa, sumeaa shakkia Galleria Koneessa, tanssiesityksiä siellä sun täällä, kirjallisia keskusteluja viime vuonna kuopatun Kirjan aika -festivaalin malliin, yhteislaulua ja jos jonkinlaista musisointia.
 
Tästä kattauksesta esimerkiksi Eeva Jalonen-Lehtorannan ja Unto Lehtorannan oli vaikea valita. He aloittivat oman kierroksensa jo kello neljältä Hämeenlinnan teatterissa ja jatkoivat Suiston basaarin kautta Verkatehtaan kirjanmyyntipisteisiin.
 
– Teatterin avoimet harjoitukset ja illan Verneri Pohjola ainakin katsotaan, he suunnittelivat. (HäSa)
 
 
 
Kirjojen yön antia käsitellään erikseen tiistain kulttuurisivulla.

Päivän lehti

4.6.2020