fbpx
Kanta-Häme

Taidekaraokea Riihimäen taidemuseossa

Ensi lauantaina 19. syyskuuta voi mennä kuuntelemaan, esittelemään ja kertomaan tarinoita tekemistään tai omistamistaan taideteoksista Taidekaraokeen Riihimäen taidemuseoon.

Taidekaraoke tarjoaa kello 15–17 avoimen foorumin taiteen tekijöille ja ystäville. Taidekaraokessa kerrotaan koskettavia, jännittäviä, hauskoja ja sykähdyttäviä tarinoita teoksista, joita paikalle saapuneet ovat tuoneet mukanaan. Tarinat ja yhteinen keskustelu avaavat teosta ja syventävät taide-elämystä.

Sirkkaliisa Virtanen juontaa ja jakaa tarinavuoroja sekä jututtaa tarinankertojia. Tarinoihin sopivasta musiikista, jolla siirrytään tarinasta toiseen ja jonka aikana läsnä olevat voivat tutkiskella teoksia, vastaa Tarja Inkovaara.

Aluksi jaetaan karaokelaput niille, joilla on teoksia mukanaan. Lappuihin kirjoitetaan oma nimi sekä teoksen ja sen tekijän nimi. Tarinavuorot jaetaan palautettujen karaokelappujen mukaan.

Paikalle voi tulla myös ilman teosta pelkästään kuuntelemaan tarinoita tai osallistumaan teoksista syntyvään keskusteluun. Samalla voit tutustua näyttelyihin Helenen puutarhassa – Teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista ja Hiljainen tieto – Anniina Vainionpään puupiirroksia.

Paikalle voi mennä ilman ennakkoilmoittautumista tai varmistaa karaokevuoronsa etukäteen numerosta 019 7584124 tai sähköpostitse: taidemuseo@riihimaki.fi.

Tapahtumaan on vapaa pääsy. Taidekaraoken ovat kehittäneet Pirkka-Hämeen kuvataiteilijat -yhdistyksen puheenjohtaja Sirkkaliisa Virtanen ja taiteilija, muusikko Tarja Inkovaara.

Menot