fbpx
Kanta-Häme

Taidekehys Anika aloitti Eteläisissä

Hämeenlinnalainen Anika Korpimaa on perustanut Hauhon Eteläisiin Taidekehys Anika -nimisen yrityksen, joka entisöi ja kultaa kehyksiä sekä kehystää taideteoksia.

– Edellinen vastaavia töitä Hämeenlinnassa tehnyt henkilö on jo lopettanut uransa, joten kultaus- ja kehystysliikkeen perustamiselle näytti olevan nyt tilaus.

Korpimaa haki oppinsa koulutuskeskus Salpauksesta, josta hän toukokuun lopussa valmistui aikuisopiskelijana kahdessa vuodessa artesaaniksi.

– Aiemmin työskentelin muun muassa ravintola-alalla, viimeksi ravintolapäällikkönä Tuulosen Subway-ravintolassa. Jäin työttömäksi, kun ravintolan toiminta lopetettiin. Koulutuksen lähtö tuli ajankohtaiseksi, kun alan työmarkkinoille ei enää näyttänyt olevan asiaa, Korpimaa selvittää nykyistä uravalintaansa.

Opiskeluaikanaan Korpimaa oli noin viisi kuukautta työharjoittelussa Hämeenlinnassa Kehys-Taide Riitta Mikkolalla. Siellä hän sanoo saaneensa paljon sellaista oppia ja tietoa, jota koulusta ei saanut.

– Kaksi työharjoittelujaksoa suoritin Helsingissä Konservointi & Kultaus Firenzessä konservaattori Suvi von Essenin opastuksessa. Siellä pääsin entisöimään ja korjaamaan vanhoja kehyksiä sekä myös kultaamaan.

Työtilat kotona

Anika Korpimaan mukaan uuden työn oppiminen ei ollut vaikeaa, mutta siinä täytyy olla taiteellista silmää ja täytyy osata käyttää värejä.

– Nämä taidot ovat ilmeisesti geeneissä, vaikka emme olekaan taiteilijasukua. Isoisäni oli hyvä piirtäjä ja isäni harrasti jonkin verran maalausta.

Korpimaan työtilat ovat ainakin alussa hänen kotonaan kymppitien varrella Eteläisissä.

– Tarvittaessa noudan veloituksetta asiakkailta työt kotoa ja palautan ne takaisin Hämeenlinnassa ja lähikunnissa. (HäSa)

Menot