fbpx
Kanta-Häme

Taidelainaamo avautuu Riihimäen Teatterilla

Riihimäen teatterin lämpiötilassa avataan keskiviikkona 9. syyskuuta Ars-Hämeen taidelainaamon sivupiste. Kuvataitelijayhdistyksen ja teatterin uutta yhteistyötä juhlistetaan kello 19 kaikille avoimessa avajaistapahtumassa.

– Taidelainaamomme taitelijat ja asiakkaat olivat kaivanneet lainaamotoimintaa Riihimäelle, ja teatterin lähestyessä meitä yhteistyöehdotukselle asiat tuntuivat loksahtavan kohdilleen, kertoo Ars-Hämeen toiminnanjohtaja Sirpa Taulu.

Riihimäen Teatterin toimitusjohtajan Matti Arnkilin mukaan taidelainaamo tukee teatterin strategiaa, jonka painopisteenä on teatterin ovien avaaminen kaikille kaupunkilaisille.

Lainaamon kokoelmiin tulee maalauksia, grafiikkaa, sekatekniikkateoksia sekä valokuva- ja veistotaidetta. Lainaamo on avoinna aina teatterin lipunmyynnin aukioloaikoina tiistaista perjantaihin kello 12–15 ja tuntia ennen esityksiä.

Taidelainaamo on matalan kynnyksen taidehankintapaikka, joka on reilua taiteilijalle ja ostajalle. Taiteilija saa korvauksen työstään ja asiakas mahdollisuuden kokeilla sopiiko taide hänen tilaansa. Maksetut lainamaksut hyvitetään, jos asiakas haluaa lunastaa taideteoksen.

Taidelainaamo on ideana liki 100-vuotias ja se alkoi kirjastoista. Suomessa toimii tällä hetkellä n. 40 lainaamoa, joita pyörittävät pääasiassa taiteilijayhdistykset. HÄSA

Menot