Kanta-Häme

Taidemuseo ja Forssan museo saivat hankerahaa

Hämeenlinnan Taidemuseo ja Forssan museo saivat avustusta innovatiivisiin hankkeisiinsa Museovirastolta.

Museovirasto jakaa vuosittain päätoimisesti ja ammatillisesti hoidetuille kunnan, yhdistyksen tai säätiön museoille avustuksia niiden innovatiivisiin hankkeisiin. Vuonna 2015 avustusta myönnettiin 25 museolle yhteensä 590 650 euroa.

Hämeenlinnan Taidemuseo sai 17 000 euroa jatkohankkeeseensa Taide ja kulttuuri osana maahanmuuttajien kotoutumista. Forssan museo puolestaan sai 20 000 euroa Wahrenin kapsäkki -nimiselle draamaprojektilleen.

Forssalaisten tarkoituksena on valaista Kehräämön historiaa nuorille ”koskettavalla ja mieleenpainuvalla tavalla” ja käsitellä samalla historian keinoin ajankohtaisia asioita: työtä, työn tekoa, työttömyyden pelkoa, kasvamista, aikuistumista ja vastuunottoa.

Innovatiivisiin hankkeisiin jaettavan avustuksen tavoitteena on lisätä museoiden yhteiskunnallista vaikuttavuutta. Avustuksella pyritään edistämään paikallista verkostoitumista, uusia kumppanuuksia, museoiden välistä yhteistyötä ja uutta ja luovaa museotoimintaa.

Keskimääräinen avustussumma oli 23 626 euroa. Pienimmän avustuksen 4150 euroa sai Hyvinkään taidemuseon ja nuorisotoimen yhteistyöprojekti kuvataiteiden mentori-koulutuksen järjestämisestä 14–17-vuotiaille. (HäSa)

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic