Kanta-Häme

Taidepalkinnon saajaa seulotaan

Hämeen Yrittäjät on päättänyt jakaa maakunnallisen yrittäjän taidepalkinnon ensi syksynä Yrittäjän päivänä, 5. syyskuuta. Tunnustus on myönnetty vain kerran aiemmin.

Toisen kerran jaettavan taidepalkinnon saajan valitsevat Hämeen Yrittäjien puheenjohtaja Minna Nissilä, Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor, Naivistit Iittalassa -säätiön asiamies Ulla Heinonen, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka sekä Kultakeskuksen toimitusjohtaja Ilkka Ruohola.

– Taide ja sen eri ulottuvuudet lisäävät elinvoimaa myös kerrannaisvaikutustensa kautta vähentämättä taiteen autonomiaa. Sen säteilylämpö näkyy matkailun ja oheispalveluiden kysynnän kautta alueen elinkeinoelämässä suoraan, Hämeen Yrittäjien toimitusjohtaja Juha Haukka totesi perjantaina Naivistit Iittalassa -säätiön kesänäyttelyn avajaisissa.

Hämeen Yrittäjät asetti maakunnallisen yrittäjän taidepalkinnon vuonna 2011. Ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan yrittäjän taidepalkinnon pokkasi hämeenlinnalainen Kultakeskus Oy viisi vuotta sitten.

Palkintolautakunta pitää aloituskokouksensa ensi viikolla. Ehdokkaiden seulonnasta veikataan tulevan työläs urakka. Taiteen monialaisen hyödyntämisen arvioiminen yritystoiminnassa vaatii raadilta asiantuntemusta ja huolellista paneutumista.

– Palkinto on merkittävä ja kansallisestikin harvinainen. Sen saajalta edellytetään pioneerimaista otetta alallaan ja luovuuden integroimista osaksi menestymisen reseptiikkaa, Juha Haukka summaa.

Päivän lehti

9.8.2020