fbpx
Kanta-Häme

Taidetta iholla

LUKIJAN AIHE

Satu Juntusta mietityttää. Suunnitelmissa on uusi tatuointi, vedenalainen maisema, mutta mahdollinen kipu vähän jännittää.

– Sen voisi tehdä ehkä pohkeeseen tai käsivarteen. Ei ainakaan sääriluun päälle, se sattuu, Nikkanen tietää.

Maisematatuointi ei olisi naisen ensimmäinen, sillä Juntusen rintakehää koristaa jo perhonen.

– Maisemasta saataisiin realistinen käyttämällä mahdollisimman paljon eri värejä ja värisävyjä, ilman että piirretään kuvaan ääriviivoja, suunnittelee puolestaan Mari Aalto Fenix Custom Tattoosta.

Tatuoida voi vain tarkastetussa tilassa

Invalidiliiton Validia-talossa asuva Juntunen otti yhteyttä tatuointistudioon ensimmäisen kerran viime kesänä, kun toisen tatuoinnin hankinta alkoi houkuttaa yhä enemmän.

– Täältä asukkaat eivät pääse omin voimin keskustassa sijaitsevalle tatuointistudiolle, vaikka kiinnostusta saattaisi monella ollakin. Ajattelin, että tatuoinnit voisivatkin tulla tänne meidän luo, Juntunen perustelee.

Aalto on tuonut mukanaan kansion, jossa on kuvia studion toisen tatuoijan, Tiina Nikkasen, tekemistä töistä.

Ihan vielä iholle ei päästä piirtämään. Ensin kuva on suunniteltava ja aika varattava. Ensimmäiset vapaat ajat Nikkaselle ovat vasta ensi vuoden puolella.

Juntusen tatuointi on muutenkin tehtävä Validia-talon sijaan Sibeliuksenkadun studiolla, sillä asukastaloa terveysviranomainen ei hyväksyisi tatuointitarkoitukseen.

Luu on lähellä kyljessä ja sääressä

Juntunen päätyi vedenalaiseen maisemaan, sillä hän halusi kuvan, jota ei olisi ihan jokaisella vastaantulijalla – ei siis esimerkiksi ruusua.

– Kukkatatuoinnit ovat kyllä yleisiä, niitä olen muutaman saanut piirtää, Aalto naurahtaa, ja kertoo omaltakin ihosta löytyvän juuri ruusun.

Muita tämän päivän trendejä ovat fotorealistiset sulat ja unisiepparit, joita Aallon mukaan erityisesti nuoret naiset haluavat korvan taa tai ranteen sisäpinnalle.

– Säären lisäksi myös kyljessä iho on ohutta, joten sekin on kivulias paikka.

Juntusen vieraskirjaan on ilmestynyt ruusu, jonka Aalto on piirtänyt. Juntunen katsoo kuvaa pitkään.

– Hieno, hän lopulta tuumaa hymyillen. (HäSa)

Menot