Kanta-Häme

Taistelu kosteusvaurioita vastaan jatkuu

Erilaiset kosteusvauriot piinaavat kaupungin kouluja ja päiväkoteja.

Keskuskoululla oli lokakuun lopulla putkivuoto. Kun sen tuhoja tutkittiin, löytyi talon alakerrasta aikaisempi kosteus- ja mikrobivaurio.

Nyt Linnan Tilapalvelut on sulkenut alakerran. Se on eristetty ja alipaineistettu, jotta ongelmat eivät leviäisi niihin kerroksiin, joissa on opetustiloja.

Nyt suljetussa tilassa ei ollut opetustiloja, ainoastaan punttisali, joka ei ollut koulun käytössä.

Vs. tilaajajohtaja Antti Karrimaa sanoo olevansa eniten huolissaan juuri Keskuskoulun ja myös Nummen koulun tilanteesta.

– On niin paljon näitä koulu- ja päiväkotitiloja, joissa on ongelmia.

Nummen koululla tehtiin kesällä rakennekorjauksia sisäilmaongelmien poistamiseksi. Silti koululla on havaittu homeen hajua.

Sen lähdettä selvitetään parhaillaan avaamalla rakenteita ainakin yhdestä luokkatilasta.

Mikrobeja ja ärsytystä

Myös Seminaarin koulun ulkoseinän eristeestä on löytynyt mikrobikasvustoa. Kiinteistön omistaja Suomen Yliopistokiinteistöt selvittää parhaillaan ongelman syytä ja laajuutta.

– Se on H-osassa, jossa sijaitsee useita luokkia. Ulkoseinän eristeessä olevat mikrobit eivät silti välttämättä aiheuta ongelmia sisällä, Karrimaa arvioi.

Lisäksi Ruununmyllyn päiväkodissa on tehty koekorjauksia tiloissa, joissa henkilökunta ja lapset ovat saaneet ärsytysoireita. Parhaillaan tarkkaillaan, onko tilanne parantunut. Sen jälkeen päätetään, onko aihetta jatkotoimiin.

Lasten ja nuorten lautakunta saa selvityksen akuuteista kiinteistöongelmista tiistain kokoukseensa. (HäSa)

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic