Kanta-Häme

Taiteiden yö laskeutuu kaupunkiin elokuun lopulla

Taiteiden yö koittaa taas perjantaina 28. elokuuta. Hämeenlinnan keskusta täyttyy silloin monenmoisella hälinällä.

Kumppanuustalo on nyt ensimmäistä kertaa mukana tekemässä tapahtumaa. Sen kaikilla 12 toimijalla on Taiteiden yössä ohjelmaa. Yhtenä kohokohtana on 0–15-vuotiaiden I have a dream -taidenäyttely, jonne kuka tahansa kohderyhmään kuuluva voi tuoda teoksensa esille. Teos voi olla tehty esimerkiksi kotona, koulussa tai päiväkodissa. Näyttely avataan Taiteiden yönä.

– Kumppanuustalon Hemmo-ryhmä taas huolehtii miehekkäästä ohjelmasta, lupaa Hämeenlinnan seudun setlementin Jaana Santanen.

Taiteiden yön tapahtumakoordinaattori Jenna Kankaanpää kertoo, että ohjelma päivittyy vielä viime hetkiin asti. Pop-up -henkisiä ideoita otetaan vastaan vielä juuri ennen tapahtumaakin.

Verkatehdas on perinteisesti yksi tapahtumien keskipisteistä. Yksi Verkatehtaan illan kohokohdista on Spotlight-kykykilpailu, joka on suunnattu yli 13-vuotiaille nuorille. Sen ilmoittautuminen loppuu 23. elokuuta. Kykyjään voi esitellä esimerkiksi tanssin, musiikin stand up -komiikan tai sirkustemppujen avulla. Kilpailuun voi ilmoittautua 23. elokuuta mennessä sähköpostilla lähettämällä viestin osoitteeseen maria.pulli@hameenlinna.fi. Voittaja palkitaan 100 eurolla.

Toinen perinteinen tapahtumapaikka on Linnanniemessä. Pimeät kierrokset Linnassa ovat perinteisesti aina täynnä. Taskulampun valossa tutusta Linnasta voi löytää uusia puolia.

Ohjelmaa on varsinaisten tapahtumapisteiden lisäksi ympäri kaupunkia katujen ja rantojen varsilla.

Taiteiden yössä on myös kaksi tapahtumaa tapahtumien sisällä. Sekä Wetterhoffin Fredrikan kesä että Verkatehtaan Vanaja-salissa nähtävä Kirjan yö sijoittuvat samaan aikaan.

Wetterhoffilla oman elämänsä prinsessat ja prinssit voivat suorittaa arvonimeen vaadittavat testit, sekä tehdä omaa arvovaltaansa kuvastavan kruunun kuninkaallisessa kruunupajassa. Prinssi- ja prinsessakoulun rehtorina toimii Lontoossa opiskellut tapakouluttaja Isa Karlsson. HÄSA

Päivän lehti

1.12.2020

Fingerpori

comic