Kanta-Häme

Taiteiden yössä runsas kattaus

Perjantai-iltana käynnistyvä Hämeenlinnan Taiteiden yö on suunnattu kaikenikäisille taiteesta ja kulttuurista kiinnostuneille ihmisille. Tänä vuonna tapahtuma on levittänyt lonkeronsa Verkatehtaalta linnaan, pääkirjastoon ja Vanajaveden rantareitille. Mukana on huikea määrä paikallisia kulttuurin tuottajia ja taiteen tekijöitä.
 
Taiteiden Yön tärkeä osa on Verkatehtaalla ja Pääkirjastolla toteutettava Kirjan Yö. Kirjan aika -festivaalin perintöä kantava tapahtuma toimii lukijoiden ja kirjailijoiden kohtauspaikkana, mutta tuo myös kävijöilleen uusia tuulia ja näkökulmia korostamalla kirjoittamista itseilmaisun muotona.
 
Päivällä Kirjan Yö polkaistaan käyntiin pääkirjastolta teemaa sivuavien pajojen merkeissä. Kirjan Yötä jatketaan iltaan asti sekä kirjastolla että Verkatehtaalla mielenkiintoisten puhujien ja puheenvuorojen siivittämänä. Tapahtumassa kuullaan muun muassa Robert Meriruohoa ja Maritta Lintusta, Tommi Uschanovia, Märta Tikkasta, Henrik Meinanderia sekä Mika Kuljua. Kirjan Yössä Verkatehtaalla kapellimestari Antti Parangon 7-henkinen orkesteri esittää solistien omien kappaleiden lisäksi koskettavia suomalaisia lauluja puhuttelevine teksteineen.
 
Taiteiden yö pe 30.8. klo 11.00-03.00. Ohjelma osoitteessa www.hmltaiteidenyo.fi

Päivän lehti

27.5.2020