Kanta-Häme Hämeenlinna

Taiteiden yötä vietetään perjantaina – katso tärpit kaupunkifestivaalin ohjelmasta

Taiteiden yötä vietetään Hämeenlinnassa perjantaina. Kokosimme tärppejä ohjelmasta eri puolilla kaupunkia.

Perinteinen Taiteiden yö levittäytyy ympäri Hämeenlinnaa perjantaina 24. elokuuta. Ohjelmaa tarjoavat eri taidelaitokset ja järjestöt heti alkuiltapäivästä lähtien.

Monitaiteisen kaupunkifestivaalin koordinointivastuu on kiertävä. Tänä vuonna tehtävää on hoitanut taidekeskus Kettuki.

 

1. Kumppanuustalo

(Kirjastokatu 1)

Teekutsut

Omituiset teekutsut ovat yhtä kuin taidenäyttely Kumppanuustalon yläkerrassa. Marjo Akkasen ja Pia Mustosen installaatioissa yhdistyvät tilataide, valokuva ja ääni-installaatio. “Huone on täynnä tarinoita kutsuilla, jonne kukaan ei saapunut”.

Teos on esillä kello 15–21.

Äänetöntä tanssia

Yhteisöllinen Silence Street Dance starttaa Kumppanuustalon edestä kello 21. Hämeenlinnan kaduilla toteutettavaan kaupunkitanssiin voi osallistua kuka vain. Mukaan tarvitset oman kannettavan musiikkisoittimen ja kuulokkeet – ja sitten vain ottamaan kontaktia kaupunkitilaan ja vastaantulijoihin, kukin tyylillään.

 

2. Verkatehdas

(Paasikiventie 2)

Folkkia Lasipihalla

Verka Folk -klubilla Verkatehtaan Lasipihalla soi kantri, folk ja irkkumusiikki kello 19 alkaen aina puoleen yöhön asti.

A-P Sarjannon isännöimällä klubilla esiintyvät paikalliset kokoonpanot Ants in the Pants, Marjuska Santala Quartet, Ukulikat, Petty Pilgrims ja Lännentie.

Väittelyä kulttuurista

Onko Hämeenlinna kulttuurikaupunki ja miksi klassisen musiikin konserttien järjestäminen on täällä vuodesta toiseen kriisissä?

Verkatehdas oy:n ja Yle Hämeenlinnan järjestämissä kulttuuridebateissa kantaa ottavat keskusteluparit Sirpa Taulu ja Sari Rautio, Eero Jääskeläinen ja Juuso Heinisuo sekä Eero Holstila ja Janne Nieminen.

Debatit alkavat Isossa Huvilassa 19.40, 20.40 ja 21.40.

Burleskia opettelemaan

Sibelius-opiston tanssisalissa burleskitaiteilija Lady Misty May tutustuttaa osallistujat burleskin ihmeelliseen maailmaan. 15 minuutin työpajat alkavat kello 20 ja jatkuvat puolelta ja tasatunnein kello 22:een saakka.

Maistiaisia teatterista

New Orleans -jazzia soittava The Hämpton Dixie band sekä musiikkiteatteriryhmä Spektri esiintyvät Hämeenlinnan teatterin aulassa eli Pikkuhuvilassa. Illan mittaan nähdään myös makupaloja syksyn tulevasta ohjelmistosta ja keskustellaan muun muassa dekkareista näyttämöllä. Ohjelma alkaa kello 17.45.

Erilaiset elokuvantekijät

Hämeenlinnalaisen Niko Liikasen ja viiden muun pohjoismaisen taiteentekijän ensimmäiset elokuvat nähdään Verkatehtaan Studio-tilassa kello 18.

Lyhyet taide- ja dokumenttielokuvat ovat osa pohjoismaista Out by Art -projektia, jonka tarkoitus oli tarjota elokuvakokemusta erityistä tukea tarvitseville taiteen tekijöille.

Elokuvanäytöksen yhteydessä Kettukin toiminnanjohtaja Päivi Lilja haastattelee Niko Liikasta ja musiikeista vastannutta ääniteknikkoa Teemu Vilmusta.

 

3. Wetterhoff

(Palokunnankatu 9)

Tanssia monelta mantereelta

Wetterhoffin Kehräämössä nähdään Sibelius-opiston tanssijoiden esitys Adagio kello 17.30. Puolta tuntia myöhemmin he esiintyvät torin lavalla.

Wetterhoffin Kehräämössä jatkaa kello 18 tanssikoulu Hula Shakers, jolla on ohjelmistossaan havajilaisia ja tahitilaisia tansseja.

 

4. Kaupunginmuseo

(Raatihuoneenkatu 8 ja Hallituskatu 11)

Shakkia parantolassa

Museo Skogsterin Tubi-näyttelyssä pelataan erilaisia pelejä ja eläydytään parantolamaailmaan. Keuhkoparantoloissa pelit olivat suosittua ajanvietettä. DJ Tubitohtori soittaa tuberkuloosin sairastaneiden artistien tuotantoa kello 18–22 – arvaatko, keitä he ovat?

Musiikkia musiikkitalossa

Sibeliuksen syntymäkodissa esiintyy kello 19 ja 20 Virna-yhtye, jonka ohjelmistossa on keskiaikaista musiikkia ja vanhaa kansanmusiikkia Suomesta.

Kello 21 on vuorossa pianotaiteilija Tuomas Nikkasen Nocturne eli yösoitto.

 

5. Viipurintien silta ja Pinellan puistoRajuja ristipistoja

Radikaalit ristipistot -työpaja ja näyttely ovat Viipurintien sillalla keskustan puoleisella näköalatasanteella kello 18–21.

Työpajassa voi osallistua suuren ristipistotyön valmistamiseen.

Kädenjälkiä

Pinellan puistoon ripustetaan naruille puiden väleihin kangaspaloja, joihin Aimokoululaiset ja kaupunkilaiset ovat painaneet kädenjälkensä. Kankaissa voi olla myös sana tai sanoja askareista, joita käsillä on tehty. Teos on esillä kello 19–21. Jos sataa, tapahtuma on ARX-talossa Aimokoulun tiloissa. HäSa

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi