fbpx
Kanta-Häme

Taiteilijatapaaminen ja kangaskukkatyöpaja

Riihimäen taidemuseossa on sunnuntaina 20.9. mahdollisuus taiteilijatapaamiseen kuvataitelija ja taidegraafikko Anniina Vainionpään kanssa kello 15.

Tapaamisessa Vainionpää kertoo teoksistaan ja taidemuseossa esillä olevasta näyttelystään Hiljainen tieto – Anniina Vainionpään puupiirroksia.

Vainionpään puupiirroksia on ollut esillä taidemuseossa 11.6. alkaen. Sunnuntaina 20.9. näyttely on esillä viimeistä päivää.

Lisäksi ohjelmassa on kangaskukkatyöpaja kello 12–15.

Kangaskukkatyöpajassa valmistetaan erilaisia kukkia kankaasta. Kankaiset kukat valmistetaan modistien käyttämin kukkaraudoin, ja tekniikka ei sovellu alle 10-vuotiaille. Työpajaa ohjaa kuvataiteilija Katja Taskinen.

Tämän lisäksi tarjolla on omatoiminen paperikukkatyöpaja kaiken ikäisille kello 11–16.30. 

Samalla voi tutustua näyttelyyn Helenen puutatarhassa – Teoksia Riihimäen taidemuseon kokoelmista.

Näyttelyssä on esillä yli 100 teosta, joiden aiheina on teeman mukaisesti muun muassa kukkia, kasvimaan satoa, auringossa kylpeviä kesäisiä maisemia ja puutarhanäkymiä.

Esillä on myös teemaan sopivia antiikkiesineitä ja veistoksia taidemuseon kokoelmista.

Näyttelyssä on esillä teoksia muun muassa Helene Schjerfbeckiltä, Helena Westermarckilta, Venny Soldan-Brofeldtilta, A.W. Finchiltä, Ellen Thesleffiltä, Verner Thomélta, Pekka Haloselta sekä monelta muulta, noin viideltäkymmeneltä eri taiteilijalta. Näyttely on esillä 14.2. saakka.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Menot