Kanta-Häme

Taksi Hämeen kuskit kiistävät Interin kuskien kiusaamisen: Sähläsivät itse jonossa, toimitusjohtaja lähetellyt häiritseviä viestejä

Hämeenlinnan taksiautoilijoiden puheenjohtaja Jussi Pekarila: Interin autot eivät alussa toimineet sääntöjen mukaisesti.
Hämeenlinnan taksiautoilijoiden yhdistyksen puheenjohtaja, Taksi Hämeen autoa ajava Jussi Pekarila sanoo, että taksikilpailun avaamista seurannut hämminki Hämeenlinnan taksitolpilla on viime kuukausina rauhoittunut.

Hämeenlinnan taksiautoilijoiden yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Pekarila torjuu Inter Taksin toimitusjohtajan Tomi Vasiljevin syytökset Interin kuskien kiusaamisesta Hämeenlinnan taksitolpilla.

– Tietääkseni Interin autot ovat itse ajaneet silloin alkuvaiheessa jonon keulille, ja heitä on tietenkin käyty huomauttamassa siitä. He eivät ilmeisesti tienneet järjestyksestä eivätkä siitä, miten tolpalla kuuluu toimia. Käsittääkseni tolpilla ei kuitenkaan ole ollut ongelmia enää pariin kuukauteen, Kanta-Hämeen Aluetaksin eli Taksi Hämeen autoa ajava Pekarila sanoo.

– Tolpilla on nyt monenlaisia takseja eri yhtiöistä ja kunnista, ja ihan hyvin sinne ollaan mahduttu. Jos Vasiljevilla on jotain ongelmaa tai asiaa, hän voi soittaa suoraan minulle.

Inter Taksin toimitusjohtaja Tomi Vasiljev kertoi aiemmin haastattelussaan Hämeen Sanomille, että Taksi Hämeen kuskit ovat häirinneet ja syrjineet Interin kuskeja muun muassa ohittamalla, pussittamalla, suunsoitolla ja käsimerkeillä.

 

– En usko, että ketään olisi estetty lähtemästä jonosta, Pekarila sanoo.

– Sen sijaan se, että Taksi Hämeen auto on pysäyttänyt Interin auton ja vaatinut asiakkaan itselleen, kun Interin auto oli ottanut kyytiin asiakkaan, joka oli tilannut Taksi Hämeen auton, kuulostaa ihan mahdolliselta. Ei Taksi Hämeen autokaan voi ottaa asiakasta, joka on tilannut Interin auton.

Pekarilan näkemys tolppahässäkästä saa tukea muilta Taksi Hämeen kuskeilta.

– Jonot olivat aluksi sekaisin, koska uudet toimijat eivät varmaan tunteneet meidän sääntöjämme. En ole ainakaan itse törmännyt minkäänlaiseen kiusaamiseen kuljettajien välillä, eräs kuljettaja sanoo.

 

Taksi Hämeen kuskien suunnasta viestitään, että Interin Vasiljev on itse häirinnyt Taksi Hämeen kuljettajia osittain epäasiallisella ja jopa uhkaavaksi koetulla viestittelyllään.

Eräs työnantajansa toiveesta nimettömänä esiintyvä kuljettaja kertoo, että Vasiljev on häirinnyt häntä ja muitakin Taksi Hämeen nykyisiä ja entisiä kuljettajia muun muassa omituisilla yksityisviesteillä ja soitoilla. Hän näytti osan saamistaan viesteistä Hämeen Sanomille.

– Kaikki viestit ovat tallessa. Olen saanut esimerkiksi sellaisia viestejä, joissa on sanottu, että on jo tapahtunut Taksi Hämeen kuljettajan vaimoon ja lapsiin kohdistuvaa uhkailua.

Vasiljev sanoo, ettei tiedosta lähettäneensä asiattomia tai uhkaavia viestejä.

– Jos loukkaavia viestejä on saatu, niistä kannattaa tehdä rikosilmoitus, hän toteaa.

 

Jussi Pekarila kommentoi myös Vasiljevin esittämää lupausta, että Interin halvimman hintaluokan kyydit ovat keskimäärin vähintään 30 prosenttia halvempia kuin Taksi Hämeen kyydit. Hän muistuttaa hintarakenteiden eroista, joiden vuoksi matkojen hinnat ja hintaerot riippuvat kulloisestakin matkasta ja ajankohdasta.

Esimerkiksi Interillä matkan hinta koostuu lähtömaksusta, kilometrimaksusta ja aikahinnasta. Taksi Hämeen autot ovat toistaiseksi pitäytyneet perinteisessä hintamallissa, jossa aikaa ei mitata.

– Jos asiakkaat haluavat, voimme Taksi Hämeessäkin laskea aloitusmaksua ja kilometrimaksua mutta lisätä mukaan aikaa mittaavan mittarin. Mutta meistä se olisi asiakkaalle vaikeampi ja sekavampi malli, Pekarila sanoo.

Hän myös muistuttaa, että asiakkaan kannattaa aina pyytää matkasta kuitti. HäSa

 

Inter Taksin kuskeja kiusataan Hämeenlinnan taksitolpilla: kiilaamista, pussittamista ja suunsoittoa

Päivän lehti

23.9.2020

Fingerpori

comic