Kanta-Häme

Taksin voi nyt tilata myös älypuhelimella

Hämeenlinnan seudulla päästään ensimmäisten joukossa kokeilemaan taksien tilaamista älypuhelimeen tehdyllä sovelluksella.

Taksiliiton perjantaina julkistamalla Valopilkku-sovelluksella taksin voi tilata haluamaansa osoitteeseen tai kartalta osoitettuun paikkaan.

Sovellus toimittaa tilauksen välityskeskukseen ja ilmoittaa kutsun vastaanottaneen taksin numeron sekä auton arvioidun saapumisajan. Matkan jälkeen matkustaja voi antaa arvionsa taksikyydistä ja kuljettajasta.

Taksin tilaaminen sähköisesti sovelluksen kautta on ainakin alkuvaiheessa ilmaista.

Se tietää taksia paljon käyttäville selvää säästöä, sillä esimerkiksi Hämeenlinnassa puhelu Kanta-Hämeen Aluetaksin tilausnumeroon maksaa normaalin puhelumaksun lisäksi 1,09 euroa puhelulta sekä 1,5 euroa minuutilta. Maksua peritään myös jonotusajasta.

Sovelluksen kautta voi myös soittaa taksikeskukseen, mutta puhelu on maksullinen.

Valopilkku-sovellusta kokeillaan aluksi Hämeenlinnan, Tampereen ja Vaasan seuduilla. Palvelu laajenee toukokuussa pääkaupunkiseudulle ja vuoden loppuun mennessä se on käytössä valtakunnallisesti.

Tilaussovelluksesta vastaa Taksiliiton Yrityspalvelu Oy yhteistyössä taksien alueellisten tilausvälityskeskusten kanssa. HäSa

Päivän lehti

9.4.2020