Kanta-Häme

Talk 2me oli hyvä idea

 

Lyseon lukion Paras idea –kilpailun voitti idea nimeltään Talk 2me. Voittajaryhmään kuuluivat Essi Vesala, Roosa-Maria Jukka, Eveliina Ekholm ja Milja Laakso.
 
Ideana oli sekä lukiossa että ammattioppilaitoksessa järjestettävä kurssi, jonka käytyään opiskelija saisi valmiudet osata kuunnella opiskelijaa, jolla on ongelmia mutta ei ketään, jolle puhua niistä. Kurssin käynyt opiskelija saisi merkiksi rannekkeen, josta muut tunnistaisivat hänet ja osaisivat siten lähestyä kuuntelijaa.
 
Raati perusteli voittajavalintaansa mm. sillä, että aiheen kehittelyssä oli käytetty apuna sosiaalialan asiantuntijaa, ideassa hyödynnettiin myös sosiaalista mediaa ja vaitiolovelvollisuutta korostettiin arkaluontoisessa aiheessa. Idea oli raadin mukaan hyvin sovellettavissa käytäntöön ja se oli tuotteistettu rannekkeineen. Lisäksi kurssin sisältö oli hyvin suunniteltu kokonaisuus ja ideaa esiteltiin monipuolisesti.
 
Lyseon lukion Paras idea -kilpailuun osallistuivat kaikki lukion opiskelijat 3-4 hengen ryhmissä. Tehtävänä oli ideoida tuote tai palvelu, joka ehkäisee jollakin tavoin syrjäytyneisyyttä tai kehittää yhteisöllisyyttä. Finaaliin pääsi kuusi joukkuetta, jotka esittivät valmiin ideansa torstaina 20.12. koko koululle järjestetyssä tilaisuudessa.
 
Kilpailun raati koostui paikallisista yritys- ja koulutusmaailman vaikuttajista. Mukana olivat Jouni Haajanen Koulutuskeskus Tavastiasta, Heikki Kokko Laurell Oy:stä, Otto Kuronen Hämeenlinnan seudun Osuuspankista, Kyösti Lassila Hämeenlinnan Lyseon Entisten oppilaiden yhdistys ry:stä, Kalevi Lauronen Hämeenlinnan Yrittäjistä, Susanna Lohjelm Hämeen Kopiotalo Oy:stä, Ilkka Peltoniemi Reska.fi :stä ja kilpailun aiempi voittaja Mervi Vikman.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic