Kanta-Häme

Talkoilla hyppyrit kuntoon

Keskiviikkona Calpiksen hissi ei ole vielä päällä, mutta Petteri Heinonen, Ville Sorri ja Arttu Yli-Paappala kunnostavat jo hyppyriä.

Parikymppiset miehet ovat jo muutaman vuoden pitäneet talkootöinä huolta Calpiksen hyppyreistä. He ovat myös ahkeroineet lumilautailurinteen eli snowparkin uuteen uskoon. Siellä on reilit ja pressit ja uusia kumpuja ja hyppyreitä.

– Kolme vuotta sitten kesällä aloitimme ja raivaussahalla raivasimme rinteen. Viime kesänä teimme maansiirtotöitä, kertoo Yli-Paappala.

Lautailurinteessä onkin kuluvalla kaudella luvassa ihan uusi meininki. Ideoita miehet ovat etsineet netistä ja muista laskettelukeskuksista.

Yli-Paappalan mukaan on hienoa olla itse vaikuttamassa siihen, millainen rinteestä muodostuu. Tosin hän tulisi mielellään myös valmiiseen mäkeen, jos sellainen vain olisi.

– Itse myös huollamme hyppyrit, koska kukaan muu ei sitä tee.

Lumilautailurinteestä nyt noin neljäsosa on lumetettu. Toistaiseksi miehet laskevat ainoassa auki olevassa Hugo-rinteessä, johon on tehty yksi hyppyri paremman puutteessa.

– Rakkaudesta lajiin, Yli-Paappala perustelee intoaan vapaaehtoistyöhön.

Venäläisiä odotetaan

Calpis ski centerin toimitusjohtaja Jarmo Kalpala on tyytyväinen, että lunta on tullut ja kausi saatu auki paljon aikaisemmin kuin viime vuonna.

– Vielä, kun pakkanen saataisiin pysymään siellä viiden kylmemmällä puolella, jotta lumetusta voitaisiin tehdä koko ajan.

Viime kaudella venäläisten turistien houkutteleminen jäi ontumaan, koska lunta ei joulun ja uudenvuoden aikoihin juurikaan ollut.

– Tänä vuonna odotuksia on, sillä alueella on paljon venäläisiä turisteja. (HäSa)

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic