Kanta-Häme

Tallitien vuokratalosta tulee kuin uusi

Parolassa peruskorjataan parhaillaan kokonaista kunnan kiinteistöyhtiön omistamaa vuokrataloa. Käytännössä talosta tulee kuin uusi, sillä entisestä jäljellä on vain runko.

– Tässä on uusittu kokonaan julkisivut, samoin vesikatto ja ikkunat. Molempiin rappuihin on tehty hissit ja myös asunnot remontoidaan perusteellisesti, selittää projektijohtaja Risto Hast.

Hän on toiminut Hattula-Kiinteistöjen toimitusjohtajana, mutta nyt hän työskentelee Hattulaan parhaillaan rakennettavan uuden koulukeskus-monitoimitalon projektijohtajana.

– Hoidan kuitenkin loppuun tämän Tallitien remontin, kun tämä on jo melkein valmis, Hast kertoo.

Hänen tilalleen Hattula-Kiinteistöjen toimitusjohtajaksi on nimetty kunnan teknisen yksikön toimistopäällikkö Arja Kauppi. Hän hoitaa tehtävää oman toimensa ohessa vuoden 2016 loppuun saakka.

Avustuspäätökset tulivat nopeasti

Tallitie 6:n kerrostalo on rakennettu vuonna 1976. Se oli vuosien varrella päässyt rapistumaan, eivätkä asukkaat olleet kohdelleet sitä kovin hellästi.

– Kun remontti alkoi, ensimmäiset kaksi viikkoa urakoitsijat siivosivat ja tyhjensivät tätä, Hast kertoo.

Myös rakennuksen purkamista mietittiin, mutta Hastin mukaan laskelmat osoittivat, että talo saadaan vielä remontoitua kohtuukustannuksin.

– Tässä on kuitenkin hyvä runko eli purkaminen olisi tuntunut vähän rajulta toimenpiteeltä, Hast kertoo.

Remonttipäätöstä avitti sekin, että Hattula-Kiinteistöt sai valtiolta tukipäätöksen yhteensä 430 000 euron avustuksista. Siitä 300 000 tulee hissiavustuksena ja 130 000 on peruskorjauksen aloitusavustusta.

– Täytyy sanoa, että se systeemi pelaa hyvin. Lähetin hakemukset perjantaina ja seuraavana tiistaina tuli tieto, että avustukset on myönnetty.

Pääkohteena vanhukset

Tallitie 6:ssa on yhteensä 24 asuntoa. Niistä melkein kaikki olivat jo tyhjillään, kun remontista päätettiin, ja lopuille vuokralaisille osoitettiin asunnot Hattula-Kiinteistöjen muista taloista.

Remontissa asuntojen lukumäärä säilyy ennallaan, mutta osa talon kaksioista on muutettu kolmioiksi ja yksiöiksi. Risto Hast kertoo, että asunnoista noin puolet on jo varattu uusille asukkaille.

– Tähän otetaan kyllä kaikenikäisiä vuokralaisia, mutta pääosin vanhempaa väkeä. Tämä on lähellä kauppaa ja apteekkia, ja kun tässä on nyt hissit, tämä sopii vanhuksille.

Peruskorjauksen harjannostajaisia vietetään tänään perjantaina. (HäSa)

 

 

Päivän lehti

2.4.2020