Kanta-Häme

Taloa tuhottiin juhlien jälkeen Lammilla

Vanhempansa poissa ollessa kotitalossaan illanvieton järjestänyt nuori mies pahoinpideltiin ja taloa tuhottiin lokakuussa 2017 Lammilla.

Edellisiltana ja yöllä talossa järjestetyissä juhlissa vieraina olleet neljä lammilaisnuorta palasivat talolle aikaisin seuraavana aamuna pahoinpitelemään talossa asuneen nuoren miehen.

Pahoinpitelyn syynä oli epäilys ahdistelusta.

Talolle aikaisin aamulla saapuneet kaksi nuorta naista ja kaksi nuorta miestä osallistuivat kaikki talon asukkaan pahoinpitelemiseen.

Aikansa talon asukasta pahoinpideltyään nuoret ryhtyivät tuhoamaan taloa ja siellä ollutta omaisuutta. Nelikko hajotti talon molemmissa kerroksissa huonekaluja, peilejä, ikkunoita ja irtainta omaisuutta. Talon puulattiaan oli myös ilmestynyt palojälkiä.

Paikkojen tuhoamisen yhteydessä talosta anastettiin arvokasta elektroniikkaa.

Pahoinpitelyn jälkeen kaksi tekijöistä uhkaili uhria, jotta tämä ei kertoisi tapahtuneesta poliiseille. Poliisi sai tietää tapahtumista sen jälkeen, kun loukkaantunut talon asukas haki apua isoäidiltään.

Uhri ei uskaltanut kertoa taloa tuhonneiden tekijöiden nimiä vanhemmalleen tämän palattua kotiin.

Käräjäoikeus tuomitsi kaikki neljä nuorta pahoinpitelystä ja vahingonteosta.

Molemmat taloon tunkeutuneet nuoret miehet tuomittiin myös laittomasta uhkauksesta ja toinen nuorista miehistä sai tuomion myös varkaudesta. Osa tuomituista on alaikäisiä.

Annetut tuomiot vaihtelivat 70 päivän ehdollisesta vankeudesta puolen vuoden ehdolliseen vankeuteen.

Kaikki neljä määrättiin yhteisvastuullisesti korvaamaan vakuutusyhtiölle aiheutunut lähes 3500 euron vahinko. Lisäksi heidät tuomittiin maksamaan korvauksia pahoinpidellylle nuorelle miehelle. HäSa