Kanta-Häme

Talonrakennuksessa painottuu nyt suunnittelu

Linnan Tilapalveluiden suurin yksittäinen talonrakennusinvestointi on tänä vuonna pääterveysaseman E-rakennuksen peruskorjaus. Työ alkoi viime vuonna ja jatkuu tämän kevään, ja tälle vuodelle hankkeelle on varattu rahaa 1,4 miljoonaa euroa.

Tilapalveluiden suunnittelutyöohjelmassa on monta mittavampaa hanketta, mutta niiden käynnistyminen ja keskinäinen järjestys on vielä varmistumatta.

Kaupungin tämän vuoden budjetissa on varattu suunnittelurahaa muun muassa Hämeenlinnan yhteiskoulun yläkoululle, Kaurialan lukion muutostöihin yläkouluksi, Kaurialan uudelle lastentalolle, pääkirjaston peruskorjaukselle ja Hämeenlinnan paloaseman peruskorjaukselle.

Suunnittelupäällikkö Antti Kaukiainen Linnan Tilapalveluista sanoo, että kaikissa suunnittelukohteissa on vielä selvitystä ja tarkennusta vaativia asioita.

Hykin kohdalla pohditaan parhaillaan peruskorjauksen vaihtoehtona uudisrakennusta.

Sitä varten on tehty Museoviraston ja Hämeen ely-keskuksen edellyttämä rakennusinventointi ja parhaillaan tehdään kuntotutkimusta, jonka on määrä valmistua helmikuussa. Suunnittelua varten on budjetissa varattu 700 000 euroa.

– Ennen toteutukseen tähtäävää suunnittelua tarvitaan linjaus siitä, kumpi vaihtoehto toteutetaan, Kaukiainen sanoo.

Kaurialan lukion muuttaminen yläkouluksi taas on riippuvainen uuden lukiokeskuksen aikataulusta. Kaukiaisen mukaan seuraava palaveri aiheesta on sovittu ensi maanantaiksi.

Eniten auki Kaukiaisen mukaan on Kaurialan lastentalon suunnittelu. Lastentaloa on kaavailtu nyt tyhjillään olevan Kaurialan koulun tontille, mutta sille on varattu vasta 100 000 euron raha suunnittelun aloittamiseen.

Lastentaloon on tulossa päiväkoti ja neuvola, ja se korvaisi Kaivokadun, Kaurialan ja Torikadun päiväkodit. Hanke vaatii kuitenkin muun muassa kaavamuutoksen.

Torikadun ja Kaurialan päiväkodin lapset muuttavat jo tämän kevään aikana Kaurialaan siirrettyihin parakkeihin, jotka ovat aiemmin olleet Ruununmyllyllä esikoululaisten käytössä.

Pääkirjaston peruskorjauksen suunnittelu voi käynnistyä, kunhan parhaillaan laadittavat toiminnallinen hankesuunnitelman ja kuntotutkimus valmistuvat.

Myös paloaseman peruskorjauksen vaihtoehtona mietitään uudisrakentamista. Tätä ovat edellyttäneet pelastuslautakunta ja kaupunginhallitus. HÄSA

Päivän lehti

26.10.2020

Fingerpori

comic