Kanta-Häme

Talvirieha Luontokeskuksessa

Hämeen luontokeskuksella (Härkätie 818, Letku) järjestetään myös talvitapahtuma lauantaina. Kello 10 – 16 Luontokeskuksen läheisellä Ruostejärven jäällä ja rannalla voi kokeilla onnea pilkkimällä ja testata tarkkuutta maahockeygolf-radalla. Kokeiltavissa on myös monipaikkaiset perhesukset.

Talli Poninhännän ponit ovat valmiina talutusratsastukseen kello 11–13.

Talvinen luontopolku kysymyksineen on kierrettävissä omatoimisesti.

Sisällä luontokeskuksessa voi lämmitellä ja kuunnella lastenmusiikkia tai osallistua kuvitetun metsätarinan luomiseen. Lastenmusiikkiorkesteri Henxelit vastaa hauskasta musiikkitarjonnasta luontokeskuksessa. Henxelit on vuonna 2007 perustettu lastenmusiikkiorkesteri, jonka esitykset sisältävät mukaansatempaavia tarinoita, reippaita ralleja sekä akustisen soitinarsenaalin tarjoamia tunnelmallisia tulkintoja elämän suurista ihmeistä. Orkesteri viihdyttää vierailijoita kello 11 ja 13. Sarjakuvapiirtäjä Marko Alakruuvi ja Satutäti Outileena Uotila ohjaavat lasten luontoaiheiset satukuvitukset, jotka alkavat kello 10.15, 12 ja 14.30.

Torronsuon kansallispuistossa puolestaan järjestetään lumikenkätapahtuma lauantaina kello 15–17 Kiljamon luontotornin läheisyydessä.

Erikokoisia lumikenkiä on varattu testattavaksi. Lumikenkien käyttöön opastetaan ennen maastoon lähtöä ja kengät autetaan tarvittaessa jalkaan. Kävelijät voivat lähteä myös ohjatusti vähän pidemmällekin lumikenkien kokeiluretkelle oppaan kanssa kello 15 ja 16. Noin 30 minuutin ohjattu lumikenkäilyretki suuntautuu Kiljamolta Torronsuolle pienessä ryhmässä. Tähän on varattu aikuisten lumikenkiä. Molempiin lähtöihin mahtuu 10 osallistujaa.

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic