Kanta-Häme

Tämä mies tuo trancen Vanaja-saliin

Miksi ei? Tuomas Nurminen on aina pitänyt elektronisesta musiikista. Hänessä kytee myös organisoinnin kipinä. 

– Kolme vuotta sitten mietittiin kaverin kanssa, että pitäisikö jossain baarissa pitää trance-bileet. Alkusyksystä ajattelin, että turha pohtia enempää.

Tapahtumapaikka ei kuitenkaan ole baari, vaan Vanaja-sali. Nurmisen mukaan Verkatehdas on suhtautunut kokemattomaan järjestäjään innostuneesti ja ennakkoluulottomasti.     

– Siellä on huikeat puitteet! Valot ja äänentoisto viimeisen päälle. DJ-pöydät täytyy tietenkin hoitaa paikalle itse.

 

Vanaja-saliin saadaan raivattua tanssitilaa 800 bilettäjälle. Ajankohta on 25. helmikuuta ja pääesiintyjäksi tulee 23-vuotias hollantilainen Willem de Roo. Nurminen luonnehtii de Roota superlupaukseksi. 

Esiintyjälistan tunnetuin kotimainen artisti on Tom Fall.  

– Hän breikkasi viisi kuusi vuotta sitten ja on kiertänyt esiintymässä monissa maanosissa. On hienoa, että Tom Fall lähtee Fabric Festivaaliin mukaan.

Vaikka elektroniseen tanssimusiikkiin (EDM) keskittyvä Weekend Festival Helsingissä vetää kesäisin 50 000 kävijää, Nurminen tietää, ettei tapahtuma myy loppuun itsestään. 

– Markkinat tälle tyylille ovat aika pienet eikä käsite trance sano valtaosalle ihmisistä mitään. 

Hän kuitenkin uskoo, että harrastajat löytävät helposti Hämeenlinnaan, sillä vihkiytynyt väki käy tapahtumissa ahkerasti Helsingin lisäksi Tampereella ja jonkin verran Lahdessakin.  

– Toivon tätä koko Hämeenlinnalle, sillä olisi mukava, jos kaupunki muistettaisiin muustakin Sunny Car Centeristä. Kantolan tapahtumapuisto on jo tehnyt omalla tavallaan profiilille hyvää. Samoin Luokkakokous II-elokuva. Tämä on todella hieno kaupunki.

Nurminen itse on kotoisin Valkeakoskelta. Hän on valmistunut Hämeen ammattikorkeakoulusta ja asunut Hämeenlinnassa vuodesta 2010. 

 

Tuomas Nurminen antaa Fabric Festivalille kasvot, mutta hän korostaa kuinka paljon hän saanut neuvoja ja apua sekä tutuilta että tuntemattomilta. 

– Kuulostaa tosi kornilta, mutta minulle trance on family-juttu. Musiikkityyli yhdistää ihmisiä. Maailmassa tarvittaisiin tätä asennetta enemmänkin. 

Trancen taso on hänen mielestään tällä hetkellä kohdillaan.

– Joka vuosi sanotaan, että trance kuolee. Toisaalta sanotaan myös, että ensi vuodesta tulee isompi trance-vuosi kuin koskaan aikaisemmin!  

Tanssitapahtumissa on oleellista, etteivät juhlat lopu kesken kaiken. Verkatehdas on hakenut jatkoaikalupaa kello 3.30 asti ja Nurminen uskoo, että illan poikkeuksellinen luonne näkyy jollain tavoin myös ravintola Ison Huvilan tarjonnassa.   

– Toivoisin, että Fabric Festival on vaihtoehto yökerhoon menemiselle. 

Mitä on tapahtunut, jos Tuomas Nurminen herää sunnuntaina 26. helmikuuta hymy kasvoillaan? 

– Ihmiset ovat tulleet Verkatehtaalle ja meillä on ollut hauskaa. HÄSA  

Päivän lehti

29.9.2020

Fingerpori

comic