Kanta-Häme

Tämän vuoksi kielto ei koske varusmiehiä

Terrori-iskujen pelko on saanut Puolustusvoimia kiristämään turvatoimia. Lännen Median lehdissä on perjantaina kerrottu, kuinka Puolustusvoimien henkilökuntaa on kehotettu välttämään virkapuvun käyttöä julkisilla paikoilla. Upseeriliiton mukaan Puolustusvoimien henkilökuntaan kohdistuva uhka on todellinen.

Siviilipuvun käyttö ei kuitenkaan koske varusmiehiä, jotka saavat yhä kulkea lomilleen ja iltavapailleen asepuvussa. Varusmiesliiton puheenjohtaja Henrik Vuornos ei näe sellaista turvallisuusuhkaa, jonka vuoksi varusmiesten pitäisi luopua asepuvun käytöstä julkisilla paikoilla.

– En osaa yhtään arvioida tätä uhkaa. Lähtökohtaisesti varusmiehet menevät lomille ja tulevat takaisin lomilta asepuvuissa. Siinä säilyy varusmiespalveluksen yhtenäisyys, että ollaan samanlaisissa varusteissa.

Poikkeustilanteita on kuitenkin jo nyt.

– Aina, jos lähdetään ulkomaille, siviilivaatteet tulevat myös mukaan. Matkustaminen tapahtuu julkisissa kulkuneuvoissa siviilivaatteissa. Se on hyvä käytäntö. On vaikea nähdä yksittäistä tilannetta, missä olisi fiksua olla käyttämättä asepukua, Vuornos toteaa.

Mikäli asepuvun käyttöä rajoitettaisiin varusmiehillä, sen pitäisi Vuornoksen mukaan olla johdonmukaista ja koskea kaikkia.

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic