Kanta-Häme

Tammelan turvesuo kytee yhä – sammutus jatkuu yön yli

Rinnansuon turvetuotantoalueen palon taltuttaminen jatkuu Tammelassa. Palo on hiipumaan päin.

Palo saatiin pääosin hallintaan jo tiistai-iltana, eikä leviämisvaaraa enää ole. Paloa sammutti päivällä noin 30 palomiestä.

Pelastuslaitos jäähdyttelee ja kastelee pesäkkeitä parhaillaan paikan päällä.

– Jouduimme kutsumaan aamulla myös yhden helikopterin takaisin töihin, sillä kyteneitä palopesäkkeitä heräsi aamulla tuulen vaikutuksesta uudelleen henkiin, kertoi päivystävä palopäällikkö Mika Kivipato keskiviikkona aamupäivällä Hämeen Sanomille.

Myöhään keskiviikkoiltana Kanta-Hämeen pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Toni Pyökäri arvioi, että palopesäkkeitä kastellaan läpi keskiviikon ja torstain välisen yön.
– Yön yli paikalla on 4–5 sammutusyksikköä. Tarvittaessa teemme aamulla vielä vaihdon, Pyökäri kertoi.

 

Tammelan turvesuon palo on mittakaavaltaan suurin maassa tänä keväänä. Se aiheutti tiistaina hälytyskeskuksen ruuhkaantumisen soittojen vuoksi.

Marko Kivipadon mukaan savunmuodostus ei ainakaan keskiviikkona aamupäivällä ollut erityisen kovaa. Hän kuitenkin epäili, että palo tulee työllistämään pelastuslaitosta ja turvetuotantoalueella toimivaa Vapoa pitkään.

– Senkin jälkeen kun palo saadaan sammumaan, täytyy alueella olla pitkään ympärivuorokautinen valvonta. Se voi kyteä viikkoja.

Palo ei ole tiettävästi aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta ihmisiä evakuoitiin tiistaina turvaan savun alapuolelta.

Palon syy ei ole selvillä, mutta se lähti liikkeelle turvetuotantoalueen etelälaidalta ja levisi sieltä metsään. HäSa

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic