Kanta-Häme

Tampere vahvoilla hätäkeskuslaitoksen johtopaikaksi

Tampere on vahvoilla valtakunnallisen hätäkeskuslaitoksen keskushallinnon sijoituspaikaksi.

Satakunnan Kansan saamien tietojen mukaan Tampere on ykkösenä virkamiesten tekemässä selvityksessä, jossa myös Hämeenlinna on ollut mukana. Hätäkeskuslaitoksen johto sijaitsee nykyisin pääosin Porissa, ja työntekijöitä on neljällä muullakin paikkakunnalla.

Mahdollinen paikan vaihto liittyy siihen, että sisäministeriö on asettanut hätäkeskuslaitokselle säästötavoitteen, joka koskee myös keskushallintoa. Sen työntekijämäärä vähenee ja jäljelle jäävät työntekijät halutaan keskittää saman katon alle.

Hätäkeskuslaitoksen ohjaus- ja ennakointiosaston päällikkö Teemu Hassinen kertoi keskiviikkona Hämeen Sanomille, että eri paikkakuntien välinen vertailu on vielä kesken. Hän ei halua kommentoida tietoa Tampereen ykkössijasta, vaan sanoo, että järjestys voi vielä muuttua.

– Selvitystä esitellään ensin perjantaina oman yksikön yt-toimikunnalle ja ensi viikon tiistaina koko hätäkeskuslaitoksen yt-toimikunnalle, ja listaus valmistuu vasta sen jälkeen. Ensi viikon keskiviikkona selvityksen lopputulos esitellään koko keskushallinnon henkilöstölle, Hassinen sanoo.

Räsänen käy Porissa lauantaina

Julkisuudessa on arveltu, että varsinkin hallintoyksikön johto haluaisi siirtyä Porista muualle, mielellään lähemmäs pääkaupunkiseutua.

Päätöksen keskushallinnon sijainnista tekee sisäministeri Päivi Räsänen (kd.). Hän sanoi viime viikolla Hämeen Sanomien haastattelussa, että yksikön siirto Porista vaatisi erittäin painavat perusteet, myös taloudelliset sellaiset.

– Minun kannaltani tilanne ei ole viime viikosta muuttunut. En halua ottaa kantaa sijoituspaikkaan vielä, kun selvitystyö onkesken. Mutta keskushallinnon sijaintia tärkeämpi asia on se, miten koko hätäkeskuslaitoksen toiminta pystytään turvaamaan, kun resurssit niukkenevat, Räsänen sanoi eilen keskiviikkona.

Räsänen käy tutustumassa hätäkeskuslaitoksen keskushallinnon nykyisiin tiloihin Porissa lauantaina.

Vertailussa viisi vaihtoehtoa

Satakunnan Kansan tietojen mukaan hätäkeskuslaitoksen johto voisi sijoittua Tampereelle Poliisiammattikorkeakoulun yhteyteen Hervantaan. Kakkosena sijoituspaikkavertailussa on lehden tietojen mukaan Malmin poliisitalo Helsingissä ja kolmantena olisi nykyinen sijaintipaikka Pori.

Lisäksi selvitystyössä ovat olleet mukana Hämeenlinna ja Lohja. Hämeenlinnan etuina on pidetty sijaintia sekä valmiita tiloja eli Hämeen hätäkeskuksen tyhjilleen jäänyttä kiinteistöä Kutalantiellä.

Hätäkeskuslaitoksen hallintoyksikkö on perustettu vuonna 2003, ja se on koko ajan toiminut Porissa. Keskushallinnossa on nykyisin yhteensä 55 työntekijää, joista Porin lisäksi Keravalla on toistakymmentä työntekijää ja yksi työntekijä Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

Teemu Hassisen mukaan tavoitteena on vähentää hallinnon työntekijämäärää 43:een. (HäSa)

Päivän lehti

21.10.2020

Fingerpori

comic