Kanta-Häme

Tamperelaisyritys rakentaa Hattulan uuden koulun

Hattulan uuden koulun eli Juteinikeskuksen rakennusurakka on menossa tamperelaiselle Pohjola Rakennus oy:lle. Yritys on jättänyt edullisimman tarjouksen, joka on 9,37 miljoonaa euroa.

Hattulan kunnanhallitus päätti Juteinikeskuksen pää- ja muista urakoista maanantaina. Lopullisesti niistä päättää kunnanvaltuusto ensi viikolla.

Myös ilmastointiurakka on menossa tamperelaiselle yritykselle. Ilmastointi-Mikenti oy:n tarjous on noin 530 000 euroa.

Putkiurakka Hämeenlinnaan

Putkiurakan on saamassa hämeenlinnalainen YHR-Putkitus oy. Sen tarjous on noin 835 000 euroa. Sähköurakan on voittamassa Sähkö-Uotila oy Hattulasta. Urakkahinta on 1,57 miljoonaa euroa.

Rakennusautomaatiourakan saanee tamperelainen DDC-Tekniikka oy. Sen tarjous on noin 94 000 euroa.

Kaikki urakkahinnat ovat arvonlisäverottomia.

Kunta sai määräaikaan mennessä seitsemän rakennusurakkatarjousta. Ilmanvaihtourakasta tuli kuusi tarjousta, putkiurakasta neljä, sähköurakasta kolme ja rakennusautomaatiosta kaksi tarjousta.

Projektijohtaja Risto Hast kävi urakkaneuvottelut jokaisen urakkaosion kahden edullisimman tarjouksen jättäneiden kesken.

Hattulan kunnanhallituksen urakkapäätös ei ollut yksimielinen. Pentti Pietilä (kesk.) ilmoitti eriävästä mielipiteestä. Hänen mielestään hanketta ei tulisi aloittaa, koska aika ja paikka ovat vääriä.

Avustukset 1,5 miljoonaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hanketta varten avustusta yhteensä 1,5 miljoonaa euroa. Siitä 750 000 euroa on tarkoitettu liikuntatilaa varten. 780 000 euron osuus avustuksesta on sisäilma- ja kosteusvaurioavustusta, jota kunta saa sen takia, että uudisrakennus korvaa sisäilmaongelmista kärsivän Hurttalan koulun.

Kunta saa avustukset sillä edellytyksellä, että rakentaminen aloitetaan tämän vuoden puolella ja että Hurttalan koulu puretaan.

Rakentamisaikaa puolitoista vuotta

Hankkeesta käytettiin pitkään työnimeä Päivärinteen monitoimitalo. Sivistyslautakunta päätti toissa viikolla, että rakennuksen nimeksi tulee Juteinikeskus.

Rakennuslautakunta on jo myöntänyt hankkeelle rakennusluvat. Juteinikeskuksen on määrä olla käytössä kesäkuun alkuun 2016 mennessä. (HäSa)