Kanta-Häme

Hämeenlinnan kirje: Tänä kesänä kaupunkia kaunistavat miljoonakellot, hämähäkkikukat, kesäkynttilät, timanttikukat...

Puistotyöntekijä Mari Haavisto ja puistomestari Jouko Keskimaa valikoivat sopivia yhdistelmiä istutuksiin. Kuva: Esko Tuovinen
Puistotyöntekijä Mari Haavisto ja puistomestari Jouko Keskimaa valikoivat sopivia yhdistelmiä istutuksiin. Kuva: Esko Tuovinen

Kesäkukkien istutus aloitettiin Hämeenlinnassa alkuviikosta, kun ensimmäinen kesäkukkakuorma saapui kaupungin varikolle.

Puistomestari Jouko Keskimaa kertoo, että tänä vuonna kukka-astioissa loistavat mm. miljoonakellot, hämähäkkikukat, maljaköynnökset, kesäkynttilät, timanttikukat ja siniviuhkat.

Astioihin istutetaan myös perinteistä mustasilmäsusannaa sekä päivänhattuja. Istutukset viimeistellään rautayrtillä, koristebataatilla ja värinokkosella.

Maahan istutettavissa kukkaryhmissä on begoniaa, salviaa, ruusuja, daalioita ja samettikukkia. Kaikkiaan maaryhmiin ja kukka-astioihin istutetaan yhteensä noin 11 000 kasvia.

Kaikkiaan kantakaupunkiin ja pitäjiin ripustetaan yhteensä 475 amppelia.

 

Amppelien ripustaminen kaduille ja yleisille alueille aloitetaan ensi viikolla. Niissä kukkivat perinteiset pelargoniat, petuniat ja rautayrtit.

Kaikki amppelit, astiat ja kukkaryhmät on saatu paikoilleen juhannukseen mennessä. Niiden kauneudesta on saatu perinteisesti nauttia pitkälle syksyyn.

Viime vuonna kesäkukat kerättiin pois lokakuun alussa.

 

Päivän lehti

18.1.2020