Kanta-Häme

Tänään lautakunnassa: Rakennetaanko Kaivokadulle kaide?

Ylinopeudet ovat jatkuva riesa Kaivokadun loppupäässä eli pohjoiseen kohti moottoritietä johtavalla katuosuudella. 

Kaivokatu 24:n eli kadunvarren viimeisen talon asukkaat järjestivät lokakuussa ajonopeuksien mittauksen, jonka mukaan 96 prosenttia autoilijoista ajoi ylinopeutta. Joidenkin nopeus oli talon kohdalla jo yli 100 km/t, vaikka nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa. Mittausten perusteella keskinopeus oli 55 km/t.

Kerrostalon edessä Kaivokadun varressa on kapea jalkakäytävä, jolle on kulku suoraan porraskäytävistä. Se lisää turvattomuuden tunnetta ja myös riskejä.

Kerrostalon asukkaat ovat ottaneet yhteyttä kaupungin edustajiin ja toivovat pikaisia toimenpiteitä kaahaamisen hillitsemiseksi ja turvallisuuden parantamiseksi.

Yhdyskuntalautakunta käsittelee asiaa tänään keskiviikkona kello 17 alkavassa kokouksessaan.

Asian lautakunnalle valmistellut liikennesuunnittelija Minna Aakkula sanoo, että liikenteellisesti paras ratkaisu olisi linjata moottoritielle johtava ramppi uudelleen, mutta sellaiseen ole varauduttu.

Lautakunnalle ehdotetaan, että Kaivokatu 24:n kohdalle rakennetaan kaide, joka erottaa jalkakäytävän ajoradasta. Sen kustannukset voidaan kattaa kaupungin infran ensi vuoden investointiohjelmasta. Sen lisäksi tiemerkintöjä ja liikennemerkkejä voidaan lisätä ja selventää.

Nopeusvalvontakameran asentaminen Kaivokatu 24:n kohdalle oli myös esillä valmistelussa, ja tästä pyydettiin lausunto poliisilaitokselta. Lausunnon mukaan poliisilaitos ei kannata ainakaan kiinteän valvontakameran asentamista Kaivokadulle, vaan pitää tärkeänä sitä, että Kaivokadulta päästään ajamaan sujuvasti ja turvallisesti moottoritien liikennevirtaan. HäSa
 

 

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic