Kanta-Häme

Tänään pääsee ilmaiseksi museoihin

Tänään keskiviikkona vietetään kansainvälistä museopäivää. Juhlapäivän kunniaksi Hämeenlinnan Taidemuseoon, Sibeliuksen syntymäkotiin, Palanderin taloon, Hämeen linnaan ja Museo Militariaan on vapaa pääsy.

Taidemuseo on avoinna klo 11–18. Museossa on esillä kotimaiseen modernismiin johdatteleva näyttely Modernin monet kasvot, jossa on yleisöopastus klo 14. Kansainvälisen museopäivän aikana museokortin ostaneet tai kortin uusijat saavat kirjalahjan kaupan päälle.

Hämeenlinnan keskustassa Sibeliuksen syntymäkoti on avoinna klo 10–16 ja Palanderin talo klo 12–16. Palanderin talossa on normaalien opaskierrosten sijaan vapaa kierto, joten kotimuseoon pääsee tutustumaan omaan tahtiin ja ilman odottelua.

Linnanniemellä Hämeen linna on avoinna klo 10–16 ja Museo Militaria klo 10–17. Ilmainen sisäänpääsy Hämeen linnassa kattaa keskiaikaisen linnan puolen ja Heavy Metal -näyttelystä peritään pieni lisämaksu. Museo Militariassa vaihtuvana näyttelynä on esillä Jääkäritykistö 100 vuotta.

Kansainvälinen museopäivä on ICOM:n (International Council of Museums) lanseeraama teemapäivä. Suomessa se on osa Suomen museoliiton koordinoimaa Museoviikkoa. Museoviikon (16.–22.5.2016) teema on tänä vuonna Museot ja kulttuurimaisema.

Päivän lehti

9.8.2020