Kanta-Häme

Tänään: Reilua puhetta Reilusta kaupasta Riihimäellä

Reilusta kaupasta, ilmastonmuutoksesta ja ihmisoikeuksista keskustellaan tänään keskiviikkona 17.30 kirjaston Samuli Parosen salissa Riihimäellä. 

Jatta Makkula Reilun kaupan ry:stä alustaa ilmastonmuutoksen vaikutuksista kahvin pienviljelijöiden elämään.

Pompotin Veera Lang puhuu tilaisuudessa Reilusta kaupasta yrittäjän näkökulmasta.

Niina Laajapuro Amnesty Internationalista pohtii Reilua kauppaa ihmisoikeuksien näkökulmasta.

Maailmassa 2,6 miljardia ihmistä saa toimeentulonsa maanviljelystä. Suurin osa näistä ihmisistä on kehitysmaissa eläviä köyhiä pienviljelijöitä. 

Reilu kauppa tarjoaa kehitysmaiden tuottajille mahdollisuuden nousta köyhyydestä.

Reilun kaupan järjestelmän kautta myytävistä tuotteista maanviljelijät saavat vähintään kestävän tuotannon kustannukset kattavan Reilun kaupan takuuhinnan. 

Kehitysmaiden asukkaat eivät ole ilmastonmuutoksen suurimpia aiheuttajia, mutta kuuluvat sen vaikutusten suurimpiin kärsijöihin. 

Kehitysmaiden sopeutuminen ilmastonmuutokseen on erittäin tärkeää. Valtaosa kehitysmaista sijaitsee trooppisilla tai subtrooppisilla vyöhykkeillä, joilla pienikin nousu lämpötilassa kärjistää kuumuuden ja kuivuuden aiheuttamia ongelmia.

Riihimäki on ollut Reilun kaupan kaupunki jo vuodesta 2012.

Reilun kaupan kaupunkina Riihimäen kaupunki on sitoutunut muun muassa tekemään omissa hankinnoissaan eettisiä valintoja, tarjoamaan omissa virallisissa tilaisuuksissaan reilusti tuotettua kahvia ja teetä sekä edistää kaupungissaan Reilua kauppaa.

Keskustelutilaisuuden järjestää Riihimäen Reilun kaupan kannatusyhdistys. HäSa
 

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic