Kanta-Häme

Tangon Seitsemän Veljestä kiertueellaan Verkatehtaalle

Tulevana syksynä nähdään viidellä paikkakunnalla Hämeenlinna mukaan lukien konserttikokonaisuus Tangon Seitsemän Veljestä.

Konserteissa estradin valtaavat Tapani Kansa, Tomi Metsäketo, tangon kuninkaat Mika Pohjonen, Markus Allan, Kari Hirvonen ja Saska Helmikallio sekä Suomen Tähti 2000 -kilpailun voittaja Mikko Mäkeläinen.

– Olen viidenkymmenen taiteilijavuoteni aikana esittänyt jos jonkinlaista musiikkia. Sanotaan, että iskelmää osaa laulaa kuka tahansa, mutta tangoissa on taikaa, dramatiikkaa ja intohimoa. Tangot ovat teoksia, joita tulkitaan. Tangoissa erottuu ”laulajat” ja laulajat. Muutama tango on kuulunut aina keikkaohjelmistooni, ja nyt on juhlavaa päästä isoon tangoveljesporukkaan tulkitsemaan rakkaimpia, tunteikkaimpia tangoja, Tapani Kansa avaa tulevaa konserttia.

– Tangomusiikki on ehdottomasti minun juttuni. Olen ihaillut tangoa ja tangolaulajia jo pikkupojasta lähtien. Tango on laji, joka vaatii vahvaa tulkintaa ja heittäytymistä. Hienoa olla mukana porukassa, jossa osaamista ei puutu. On tunteikasta esiintyä yksin, mutta tangomusiikki voi olla välillä jopa riehakasta, kun tangon seitsemän veljestä päästetään irti, kuvailee muun muassa Iskelmä-Finlandian aikanaan voittanut Markus Allan.

Verkatehtaalla seitsikko esiintyy 29. marraskuuta.

Päivän lehti

27.11.2020

Fingerpori

comic