fbpx
Kanta-Häme

Tanssinäytöksissä kukkii luovuus

Iittalan Tanssi- ja kulttuuriyhdistyksen tanssikoulun kevätnäytöksessä teemana ovat kesäfiilikset.

– Esityksissä kukkii luovuus. Tanssijan sisältä kumpuava luovuus on yhdistetty tuttuihin aineksiin, kertoo ryhmien ohjaaja tanssipedagogi Mirjam Airio-Murola.

Tanssi saa jatkuvasti uusia virtauksia ja laji kehittyy niin tekniikaltaan kuin ilmaisultaan. Kevätnäytöksessä kuvioihin akrobatiaa tuo Sanni Järveläinen.

Mirjan Airio-Murola kertoo ottaneensa harjoituksiin mukaan myös tärkeän kehonhuollon. Esimerkkinä hän mainitsee baletissa eri tavalla tehtävät aukikierrot ja selän taivutukset.

Iittalan Tanssi- ja kulttuuriyhdistyksen tanssikoulun näytöksissä esiintyvät satu-, eskari- ja alkeisbalettiryhmät sekä showtanssiryhmät. Näytöksessä on mukana noin viisikymmentä lasta ja nuorta, joista nuorimmat vasta kolmevuotiaita.

Tanssivarpaat tuo teatteriin lasten tanssisadun

Teatterin päänäyttämöllä seikkailee Varjomaan kuningatar.

Hämeenlinnan Lasten Tanssiteatteriyhdistyksen Tanssikoulu Tanssivarpaat toteuttaa tanssin keinoin kuningattaren vierailun kaukaiseen Opaalimahan. Matkasta muodostuu monikäänteinen seikkailu varjoliisoineen, Irvikissoineen, Lepakkometsineen, unohtamatta monipäiväisiä pelastumisjuhlia.

Kerronnalliseen tanssiteatteriin koreografian tehnyt Minna Kiipula on jättänyt tilaa myös esiintyjien omalla luovuudelle.

Reilun tunnin mittaisen esityksen aikana lavalla seikkailevat kaikki kahdeksan Tanssivarpaiden ryhmää, noin sata 4 – 14-vuotiasta tanssijaa. Kuvioita on hiottu harjoitustunneilla Kirkonkulman koululla kahdesti viikossa ja lisäksi viikonloppuleireillä ja yhteisharjoituksissa.

Kuumeinen kuhina teatterissa käy myös näyttämön takana. “Ryhmyrit”, vapaaehtoiset lasten vanhemmat, auttavat esiintyjiä pukeutumisessa, ohjaavat lavalle oikeaan aikaan ja viihdyttävät nuorimpia. Monet esiintyjistä vaihtavat lennossa roolista toiseen. Muun muassa pienen Irvikissan roolissa esiintyvällä Saara Ojanperällä vuoroja näyttämöllä on peräti neljätoista, Emilia Koskisella rooliasujen vaihtoja on kymmenen.

– Lunttilappu on tarvittu, että oikeat henkilöt ovat oikeassa paikassa ja ajallaan, sanoo yksi vapaaehtoisista, Laura Kaukokari.

Lukemattomia tunteja vanhemmat ovat käyttäneet myös esiintymisasujen valmistamiseen.

– Miemalan koululla ovat surisseet vapaaehtoisten ompelukoneet syksystä lähtien.

Iittala-hallissa tanssikoulun kevätnäytös järjestetään maanantaina 7.5. kello 18.30. Hämeenlinnan teatterin päänäyttämöllä se esiintyy tiistaina 15.5 kello 18 ja keskiviikkona 16.5 kello 18. Tanssisatua Matkalla Opaalimaassa pääsevät maksutta katsomaan tiistaina 15.5. aamunäytökseen hämeenlinnalaiset päiväkoti- ja koululaisryhmät.

Menot