Kanta-Häme

Tanssiopistolle tunnustusta

Etelä-Hämeen Tanssiopisto kaavailee ja suunnittelee opetuksen laajentamista Lopen ja Hausjärven lisäksi myös Riihimäelle.

– Meiltä kysytään pidemmälle edenneiden syventävää opetusta Riihimäelle. Sen lisäksi koulun remontti vie meiltä tilat Ryttylässä. Mietimme ja haemme sopivaa paikkaa, paljastaa tanssiopiston rehtori Maiju Milad.

Lopella vuonna 2004 käynnistynyt tanssiopisto on laajentunut jo 240 harrastajan opinahjoksi, jonka Etelä-Hämeen osuuspankki on tänä vuonna palkinnut vuosittain jaettavalla 10 000 euron toimeliaisuuspalkinnolla.

– Tunnustus tulee tarpeeseen, kun mietimme toiminnan laajentamista! Maiju Milad kiittää.

Ensi vuonna satavuotisuutta juhliva Suomi sekä valtakunnallinen tanssihaaste tulevat näkymään Lopella.

– Houkuttelemme alakouluja mukaan tanssihaasteeseen. Tavoite on, että kevääksi valmistamme yhteisen ison juhlanäytöksen ja vielä itsenäisyyspäiväksi erillisen tanssinäytöksen.

Lopen opistossa opettavat Katariina Tepari ja Tuulikki Pohjola ovat molemmat tanssihaasteopettajia, joita koulut, yritykset ja yhdistykset voivat ensi vuonna kutsua opettamaan tanssia.

OP Etelä-Häme palkitsee vuosittain toimijoita erityisestä aktiivisuudesta. Vuonna 2014 palkinnon sai Riihimäen nuorisoteatteri. Viime vuonna palkintoa ei jaettu vaan tuettiin 100 000 eurolla Hämeen ammattikorkeakoulua. HÄSA