Kanta-Häme

Tapahtumapuisto tukee Sotkanrannan venesatamaa

– Jos saamme rakennusluvan vanhasta pumppuhuoneesta aletaan remontoida kahvilatilaa. Aikataulu on vielä hieman auki, mutta siinä saattaa toimia yrittäjä jo ensi kesänä, kertoo Pertti Vilen Sotkanranta oy:stä.

Nyt Sotkanrannalla on jälleen Hämeenlinnan kaupungin kanssa vuokrasopimus. Yhtiö joutui odottelemaan sopimusta, joka voitiin vahvistaa vasta, kun rantaan rakennettavan tapahtumapuiston kaava valmistui.

Hienon alueen merkitys vahvistuu entisestään, kun Virvelinrannan pyörätien lisäksi alueelle valmistuu suunniteltu ulkoilureitti.

Pertti Vilen odottaa tapahtumapuistoa, joka tuo myös satamaan lisävilkkautta. Konsertit ja messut vetävät massoittain väkeä, joista osa tulee varmasti Vanajavettä pitkin pohjoisesta.

Isojen veneiden satama

– Vieraspaikoilla yöpyy paljon veneitä, jotka tulevat Tampereelta, Viialasta ja Toijalasta ja Valkeakoskelta saakka. Osa tulee yöpymään ja osa tyhjentämään septitankkeja.

Polttoainejakelua ei Sotkanrantaan ympäristömääräyksien vuoksi saada. Lähin tankkauspiste on Virvelinrannassa, jossa on myös toinen septitankkien tyhjennyspaikka.

Sotkanrannan laituripaikat palvelevat ennen kaikkea isompia veneitä, joille laiturialueella pohjaa on ruopattu kahden metrin syvyiseksi. Sadasta venepaikasta on lähes 90 käytössä.

Satamaan kamerat ja aita

– Uusia paikkoja rakennetaan kysynnän mukaan. Seuraavaksi me vedämme alueen ympärille parimetriä korkean ja sähköportein varustetun aitauksen. Kulkijoita valvotaan valvontakameroin, jotka on kytketty tietokoneisiimme.

Sotkanrannan yhteydessä on entisen kuivaamon hallitiloissa veneiden talvisäilytys, jossa osa hallista on varattu myös asuntovaunujen talvikäyttöön.

Sotkanranta ja kaupunki ovat sopineet runsaan 9 000 euron vuokrasummasta, joka on sidottu elinkustannusindeksiin. (HäSa)

Päivän lehti

20.10.2020

Fingerpori

comic