Kanta-Häme

Tapahtumapuiston infra ei tarvitse investointia

Kantolan tapahtumapuiston perusinfrastruktuuri ei kaipaa Linnan Kehitys oy:n toimitusjohtajan Mervi Käen mukaan uusia investointeja.

Käki toteaa sen sijaan, että Kantolanniemen saavutettavuutta pitäisi parantaa. Hänen mukaansa teiden kunto alueella on kehno ja valaistus himmeä.

Tulevaisuudessa Käki toivoo, että valtateiden varrelle saataisiin myös opasteet tapahtumapuistoon.

Keskustelu Kantolan mahdollisista investointitarpeista otti tuulta alleen Hämeen Sanomien (15.7.) jutun jälkeen. Jutussa kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio mainitsi, että Kantolaan tulisi investoida lisää, jos tapahtumia alettaisiin siirtää sinne Linnanpuistosta.

Käen mukaan Kantolanniemen investoinneista on käyty keskustelua kaupungin päätöksenteossa.

– Investoinneista käydään jatkuvaa keskustelua. Kun maankäyttöä suunnitellaan, niin pienetkään investoinnit eivät ole halpaa lystiä. Virkamiehet ja poliitikot priorisoivat investointitarpeita, niin demokraattinen päätöksenteko toimii, Käki sanoo.

Kantolan verkkosivujen tapahtumakalenteri näyttää tyhjältä kesä- ja heinäkuun aikana. Seuraava iso tapahtuma puistossa on Linnacruising elokuussa. Linnanpuistossa sen sijaan tapahtumia on liki jokaisena viikonloppuna.

Linnanpuiston vuokrataksa on 250 euroa tapahtumapäivältä. Käki myöntää, että Kantolassa se on korkeampi, mutta ei kerro hinnoista vedoten liikesalaisuuteen.

Hinnoittelussa on kuitenkin kolme eri kategoriaa, joista kallein on kaupalliset tapahtumat. Kaikille avoimista tapahtumista ei peritä vuokraa.

Käki ei koe, että Linnanpuiston edullisempi taksa olisi syy siihen, miksi siellä on enemmän tapahtumia kuin Kantolassa.

– Eihän hinnoittelu ole kuitenkaan kuin yksi vaikuttava tekijä, kun asiakkaat valitsevat paikkaa tapahtumille. Monille Linnanpuiston miljöö on suuri osa valintaa.

Janne Hallenbergin mielipidekirjoituksessa (HäSa 17.7.) väläytettiin ajatusta siirtää kaupalliset tapahtumat Kantolaan ja ilmaistapahtumat Linnanpuistoon.

Käki epäilee kuitenkin sen mahdollisuutta, sillä kaupunki ei voi päättää mihin järjestäjät menevät, jos tapahtumapaikka ei sovi heidän tarpeilleen.

– Hämeenlinnan vahvuus on se, että pystymme tarjoamaan erilaisia paikkoja tapahtumille. Ainoa tapa miten tapahtumat saadaan pysymään kaupungissa, on järjestäjien tyytyväisyys, ei määrääminen tai pakottaminen, Käki sanoo.

Mellakka-festivaaleja perjantaina ja lauantaina järjestävän Westside Eventsin promoottori Tom Kangas kertoo, että he kävivät tutustumassa myös Kantolaan, kun tapahtumaa suunniteltiin.

– Kyllä Kantola on meille vielä aivan liian suuri. Se että tämän kokoiselle festarille aidataan pieni alue isolta kentältä, ei ole kovin nätin näköistä, Kangas sanoo.

Kankaan mukaan Kantolasta ei käyty enempää keskusteluja tai vastaanotettu tarjouspyyntöjä.

Festivaalijärjestäjä on ollut Linnanpuistoon muuten tyytyväinen, mutta leirintäalueen kanssa viranomaiset ovat olleet tiukkoja. Aluetta varten tarvitaan kahdeksan järjestyksenvalvojaa, ja siellä ei kaupungilta tulleen linjauksen mukaan saa nauttia alkoholia.

– Linnanpuiston suhteen on oltu aika tarkkoja. En tiedä olisiko näin tarkkoja linjauksia ollut, jos olisimme järjestäneet tapahtuman Kantolassa. HÄSA