fbpx
Kanta-Häme

Tapahtumatarjonta ylitti odotukset

Konserttipäivästä päästiin nauttimaan muuallakin kuin tapahtumapuiston aitojen sisällä. Sekä Kantolan pop up -terassit että Verkatehtaan Rock Village ja Suistoklubi avasivat ovensa ja puolenpäivän aikaan.

Verkatehtaan sisäpihalla ja ulkoterasseilla tilaa oli yli 2 000 asiakkaalle. Iltapäivällä sateisesta säästä huolimatta sisätilojen lisäksi terasseilla riitti istuskelijoita. Sijainti on linja-auto- tai rautatieasemalta tulleillekin ihanteellinen. Iloinen puheensorina täytti koko alueen.

Suuremmilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin, ja keikkapäivä sujui mukavasti.

Kaverukset Aleksi Kauppi ja Pauli Saares saapuivat Hämeenlinnaan Jyväskylästä ja Keminmaalta. Superfaneiksi nuoret miehet eivät itseään kuvailleet, mutta molemmilla illan pääesiintyjä nousee helposti top 10 -listalle. Kauppi ja Saares valmistautuivat iltaan Verkatehtaalla.

Parivaljakko odotteli lämppäreiden aloittamista Verkatehtaalla. Molemmat kehuivat sitä, kuinka helposti Hämeenlinnaan ja tapahtumapuistoon on tulla.

– Tänne voisi tulla kyllä uudestaankin. Jimi Hendrixiä ajaisin katsomaan ihan koska tahansa. Hän ei kyllä taida haudan takaa keikkoja tehdä, Saares naurahtaa.

Suistolla järjestettiin päivän aikana neljä keikkaa. Klubilla oli sisällä ja ulkona yhteensä 600 asiakaspaikkaa, ja kävijöitä palveltiin aamuneljään asti.

– Työntekijöistä on saanut nyt taistella. Monet tekevät samana iltana töitä useassa paikassa, sanoo Suistoklubin omistaja Kristian Schmidt.

Suiston ulkoalueella mukana oli myös Liesikiesi. Kahdeksanmetrisestä rekasta katuruokaa myivät ravintolakokit Risto Tepponen ja Patricio Saksa.

– Ilmaistapahtumassa mukana olemisessa on aina omat riskinsä. Lähdimme kuitenkin mukaan, koska tänne on tulossa niin paljon ihmisiä. Olemme varanneet ruokaa 400 asiakkaalle, Tepponen kertoo.

Liesikiesi varautui pitämään luukut auki niin kauan kuin aineksia ja asiakkaita riittää.

Funny Bar Center avasi ovensa jo tiistai-iltana. Tuolloin keikkalämmittelijöitä kävi lähes 300. Toimitusjohtaja Jari Hämäläisen mukaan sade häiritsi myös terassin toimintaa.

– Tiistain ja keskiviikon välisenä yönä satoi niin paljon vettä, että hiekkakentällä jouduttiin täyttämään kuoppia. Muuten kaikki on sujunut suunnitelmien mukaan.

Terassialueella soi koko tapahtumapäivän livemusiikki. Vain AC/DC:n soittaessa terassin lavalla hiljeni. Illan viimeisenä esiintyjänä toimi Jokereidenkin DJ:nä tunnettu tosi-tv-tähti Amanda Harkimo.

Kopteribaarissa tuoppien lisäksi saatiin nauttia musiikista, ruuasta ja jännityksestä. Rohkeimmat konserttikävijät pääsivät pyörähtämään Hämeenlinnan yllä helikopterilla. Event Helikoptersin toimitusjohtajan Jukkapekka Tiaisen mukaan kopteri nousi alkuillasta reilut kymmenen kertaa.

Helikopterilla Kantolaan saapui muun muassa SM-tason motocross-kuski Henric Stigell.

– En ollut koskaan tuollaisella lentänyt. Kyllähän näin hyvä kyyti näin hyvän bändin luokse täydentää nämä bileet.

Terassin toinen perustaja Kim Kuhlströmin mukaan helikopteri oli mahtava keksintö ja ehdottomasti illan paras vetonaula. Sään parantuessa illan mittaan innokkaita lennolle lähtijöitä ilmoittautui hyvään tahtiin. Kaikki halukkaat eivät ehtineet kyytiin.

– Alkuiltapäivästä oli vielä hiljaista, mutta hiljaisuutta ei kestänyt kauan. Nyt täytyy vain toivoa, että ruokaa ja juomaa riittää koko illalle. Toivottavasti asiakkaita riittää terasseilla vielä keikan jälkeenkin, kun jatkoluvatkin on hankittu, Kuhlström sanoo.

Juhlahumusta pääsivät nauttimaan myös ne, joilla ei lippua Kantolaan ollut. Lähes poikkeuksetta sekä tapahtumien järjestäjien että asiakkaiden mielestä päivä sujui jopa odotettua paremmin. HÄSA

Menot