Kanta-Häme Hämeenlinna

Tapahtumissa halutaan kunnioittaa maskisuositusta - Omaa maskia myy ainakin HPK ja keskiaikafestivaali

Omien maskien myynti kiihtyy viikonloppuna
HPK:n peleissä on onnistuttu säilyttämään turvavälit, mutta maskiakin voi tietenkin halutessaan käyttää. Kuva: Pekka Rautiainen
HPK:n peleissä on onnistuttu säilyttämään turvavälit, mutta maskiakin voi tietenkin halutessaan käyttää. Kuva: Pekka Rautiainen

Suositus kasvomaskin käyttämisestä ei hämmennä tapahtumien järjestäjiä Hämeenlinnassa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran (HJS) toiminnanjohtaja Tommi Laitilan mielestä jalkapalloturnaukset pelastaa se, että ne pelataan ulkona tilavalla Pullerin kentällä

Myös poikkeusoloista saatu kokemus on ollut seuralle suureksi hyödyksi.

– Olemme järjestäneet jalkapalloturnauksia kesäkuun alusta asti. Pidämme samat säännöt voimassa nyt kuin alkukesästä, Laitila korostaa.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Pullerin kenttä on jaettu neljään lohkoon, joista jokaisessa on oma vessa ja kahvio. Pukukoppeja ei käytetä ollenkaan,

Tänä viikonloppuna Pullerin kentällä on 95 joukkueen syysturnaus. Alle 15-vuotiaita pelaajia on lähes tuhat, mutta yleisöä vain jokunen vanhempi ja seurojen huoltajat.

– Meillä oli jo kesäkuun alussa 75 joukkueen turnaus ja kaikki meni oikein hyvin. Maskeja käyttää vain sisällä työskentelevä henkilökunta, Laitila sanoo.

HPK myi omia maskeja jo toissapäivänä

Omia maskeja myi ensimmäisen kerran jo torstain harjoitusottelussa Hämeenlinnan Pallokerho (HPK).

Joukkueen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Kati Savolainen sanoo, että omia maskeja ostettiin hieman yli 60.

– Suositukset eivät meihin vaikuta ihan hirveästi, sillä turvavälit pysyvät hallissa hyvin. Tottakai maskia voi käyttää, jos on tarpeen, Savolainen sanoo.

Pohjantähti Areena on lohkottu otteluiden aikana kolmeen osaan. Jokaisessa lohkossa on omat vessat, myyntipisteet ja anniskelualueet.

– Kokemukset ovat olleet myönteiset. Tilaa on ollut riittävästi, Savolainen sanoo.

Ruttotohtorit auttavat Linnanpuistossa

Hämeen keskiaikafetivaalin johtaja Ville Ketonen sanoo, että festivaalin järjestäjät kuuntelevat tarkalla korvalla suosituksia ja määräyksiä.

– Yritämme kuitenkin pitää mahdollisimman positiivisen otteen ja se näkyy toivon mukaan myös sosiaalisessa mediassa, Ketonen sanoo.

Keskiajan pandemia oli rutto, joka levisi ympäri Eurooppaa ja Aasiaa. Pahin pandemia oli musta surma jonka sanotaan tappaneen 30-60 prosenttia Euroopan väestöstä..

Keskiaikafestivaalin aikana Linnanpuistossa seikkailee joukko ruttolääkäreitä, joilla on linnun nokan muotoinen naamari.

– Käsien desinfinointi ei ole tietysti hirveän keskiaikaista, mutta me olemme lisänneet sitä. Festivaalilta voi ostaa kaikenlaisia maskeja, mutta ruttolääkärin nokka on varmasti suosituin, Ketonen naurahtaa.

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic